E-80 iznad PA800...Svaka tema komperacije se počne da polovina drži za Korga druga za Rolanda...Evo par konstruktivnih primjera i utjecaja koje sam postigo pa presudi šta i kako...
-PA800 je pored PA500 i PA50 NAJSLABIje napravljena klaviatura u Korgovoj istoriji...
-PA800 je propali plan Korga da plansira nasljednika PA80-ke a po meni je pa80 bolji...
-PA800 je jako lagana,i jednostavna klaviatura koja je za PROSJEČNOG i nezahtjevnog muičara koji ne baca pogled na sintezu zvuka i kvalitet izlaza iz njega---Predhosni PA1X ima mnogo bolji sound na ozvučenju
-Roland E-80 mi je jako simpatična klaviatura i PROFESIONALNO izrađena babaroga
-Sranje joj je što je jaaako teška (ko đavo)
-Ima istu bolest ko ostali Rolandovi aranžeri-Nema sempler koji meni znači sve na aranžeru
-Ona je JEDINA koja može da se pohvali da iz nje izlazi "pravi" zvuk G-serije
-Cjena E-80 je tu negdje ko pa800 ali mislim da pa800 VIŠE pruža nego E-80 (sad zavisi kome šta treba,ja sam naveo po svojoj ocjeni)...
-Popravka: Roland E-80 NE MOŽE da se baca u isti rand sa PA2X ili T2 pošto su ove 2 klaviature MNOGO bolje nego E-80 i naravno skuplje...
Inače ko što svima govorim---STVAR ODLUKE...Nemoj očekivati da ćeš moći cepati čiste narodnjake s njim....Prosto što na njemu nema onakih boja ko što su na Korgovima i Yamahama-jebiga drugipak sempler igra veeeliku ulogu...Možeš sve ritmove da složiš sa RealDrum i expanzijskim pločicama ali brate bez semplera nema pravog aranžera...Ja na PA2X imam 86MB materiala i zvuči da se ježiš,a da nema semplera mogo bi samo da duvam kitu od ovce...Dakle sve ima svoje,na tebi je da se odlučiš,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|