Pozdrav svima. Slusaj ovako druze, ja sam preko g1000 vukao bubanj i bas sa kurzweil k2000 i sve je funkcionisalo ok tj. real time, dakle nema kocenja prilikom menjanja boja itd. sve je super. E sad, moj drug koji ima Le me nazvao da uradimo to isto kod njega pri cemu on svira pa50 i Le. Elem, sve je moguce ali postoji jedan problem na koji sam ja naisao i nisam znao da ga resim. Dakle, da bi vukao semplove u aranzeru sa Le moras da povezes klavijature midi kablom i da na Le budes u SONG mode rezimu rada. Medjutim, kada si na Le u SONG mode rezimu rada onda nije jednostavno da menjas boje ukoliko zelis da soliras na Le;da bi to izveo moras da izaberes odgovarajuci midi kanal i da tacno znas mesto tj. broj na kome ti se nalazi zeljena boja ako si me razumeo; Ukucas A 123 i eto ti je boja, ali to je veoma komplikovano i videces, nepregledno. Na mom kurzweil-u su to odradili tako sto samim povezivanjem klavijatura prepozna SONG mode rezim rada i ti onda najpre podesis midi kanale itd. sto uopste nije tesko ni na Le da se izvede, a zatim jednostavno predjes u PROGRAM ili PERFORMANSE i tamo kao i do sad menjas boje na isti nacin i tako sviras, dok je SONG mode rezim rada i dalje aktivan i ritam radi tj. sviraju semplovi drum,bass itd. zavisi sta sve ukljucis. Kazem ja sam koristio samo bas i bubanj i radilo mi je bez greske. Medjutim, kada na Le pokusas da izadjes iz SONG mode rezima rada tj. pokusas da predjes u PROGRAM na primer da bi izabrao neku boju za solo on jednostavno kao da izgubi vezu sa aranzerom i onda nista od semplova, dok je na kurzweil-u to bilo moguce i radilo je REAL TIME. Ako neko zna od starijih kolega kako da se resi ovog problema neka napise i ja bih voleo da naucim. Mislim da sam bio jasan a ako ne ti pitaj, tu smo da pomazemo jedni drugima.
POZZ
Promijenjeno od Dacky1984 (10.08.2008 u 01:52 sati)
|