Videti jedan post
Star 09.08.2008, 08:02   #4
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Drug koliko je meni poznato ovdje kod nas moraš biti u udruženju SLOBODNIH UMJETNIKA (ne znam kako je kod vas dole)...I sam sam htjeo da se učlanim,pošto nam dolaze razne inspekcije po kafana i traže papire z ajavno izvođenje muzike...I kad sam vidio šta sve treba,odusto sam i dan danas sviram "na crno"...Dakle da bi se učlanio,treba ti prvo diploma o muzičkom obrazovanju.Ako je nemaš,moraš da napraviš vanredni tečaj na muzičkoj akademiji u Ljubljani (koji nije nimalo jeftin 12eur/sat),i kad ga napraviš doneseš ga kao potvrdu o muziškom obrazovanju.E kad si to napravi i učlanio se,moraš da platiš upisninu 120eur+ddv i svaki mjesec plaćaš člnarinu od 40eur...E sad kad to sve sračunaš gdje si došo?Pa više plaćaš usranoj državi nego što zaradiš,dakle nemaš računa,bar ne kod nas,a mislim da i kod vas nije ništa drugačije---lopovi svuda...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote