Videti jedan post
Star 10.07.2008, 10:00   #63
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nije slučajnost, ima dosta ljudi sa savršenim sluhom. Zeko ovaj tvoj primjer sam vidio i isprobao s dosta ljudi. Čak je (interesantno) jedan malac (polaznik muzičke akademije) dolazio na audiciju kod nas u bend. Ima stvarno perfektan sluh, no u cijeloj prići je interesantno to da je taj apsolutni sluh kod njih vezan za frekvenciju i boju pojedinih tonova. Što su dublji il viši tonovi to mu je koncentracija slabija i teže pogađa, no u rasponu od C2-C5 je doslovce nepogrešiv.
Isto tako imam jednog prijatelja studijskog ton majstora, koji je aktivno svirao bas gitaru do prije par godina. Faca do jaja, perfektan sluh, nepogrešiv. Kaže da nije ni sam bio svjestan svojih sposobnosti nego da mu je došlo s godinama, onako jednostavno kad je u autu slušo neke pjesme i pogađo dur/mol pjesme. Poslije kaže da je pogotio od prve tonalitet ama baš svih. Trenutno ga živciraju slavuju. Sluša njihov cvrkut i nikako ne može odrediti iz kog dura cvrkuću . Čak je i sampliro cvrkut, al ne ide mu. Čak je počeo filozofirat da su ptice u stanju odpjevat nešto kao poluton od polutona . To bi po njegovom trebalo biti kao nešto u stilu C-C#-C##-D-D#-D## ... itd. Mislim uopće je teško percepirat u mozgu što on trenutno filozofira, jer povisilica na povisilicu opet daje čitav ton ... Nemogu više, boli me glava od pokušaja da shvatim