ovako ubacis boje koje imas u wav formatu u awave studio,kliknes desnim klikom na boju i save selected waveform as i eto ga.. ali ako je se radilo o nekoj boji gdje ima vise wav za jednu boju, moras im uraditi Kmp, a i loop nije sredjen..
to radis ovako
sve znaci ih moras ubaciti u program, recimo nek se radi o semplu nekakvih gajdi i imas 5 boja u wav formatu, 5 tonova, c2,fis2,c3,fis3,c4.. naprimjer. i sad si ubacio sve te u awave studio.. moras uraditi loop dobar za te boje.. kliknes na boju dvaputa i ides na loop, zatim find, pa finish, mozda ce naci sam dobar loop, a mozda i nece, ako ne nadje moras sam naci..
kad si to sredio desnim klikom klikni na ovo u lijevoj pregradi pored tih instrumenata sto si ubacio

, pise collection, onda add new instrument, onda ce se otvoriti ovako +000:000 : New instrument
klikni na plusic
onda desnim na layer pa propertis for layer
onda ti se otvori tastatura, sad stimas od koje tipke do koje ce koristiti koji sempl evo recimo povuces od dna do dis 2, onda kliknes na new region
odaberes sempl da je c2, ispod stavi kvacicu pored override waveform parameters odaberi rot key da je c2, drugi stavi od e2 do fis 3 i tako dalje.. skontat ces..kada si to odradio ides na save layer as pa odaberes korg triton kmp
nadam se da sam bio od nekakve pomoci. pozdrav