Videti jedan post
Star 01.02.2006, 15:46   #3
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma care sve je u redu.
Treba svirati. Ja samo inaće počeo na Yamahi. Stara legendarna DX-7. i Bio sam joj dugo vjeran.
No s godinama je KORG počeo raditi sve bolje workstatione i danas mi barem osim Kurzweill-a niti jedan proizvođač nema bolje solo synthove.
Roland je počeo s aranžerima. Yamaha već godinama radi solidne aranžere u PSR klasi (skidam kapu). I KORG je ušao na velika vrata s legendarnim i3, i do danas uspješno prati trend noviteta između aranžera, pa čak ima i neke bolje stvari od konkurencije. Ali Ketron, je mrak. Inaće konfiguracija mu baš nije prijateljski nastojena prema krajnjem korisniku i nije baš jednostavan za rad. Ritam mu je masan i jednostavan kao u Rolanda, no puno masniji jer ima "Live drum" tj. prvi aranžer s sampliranim bubnjem. I stvarno jako je dobar. Boje su mu s obzirom da je aranžer jako, jako dobre. Nisu šuplje (ne vjerne) kao na Pa, PSR ili VA serije. Od novih aranžera najbliži mu je po karakteristikama Rolandov G-70 po kvaliteti boja. Tyros II još nisam imao u rukama pa nemogu donjeti sud o njemu. No ako i on ovisi o samplovima onda nije ništa bolji od Pa1X Pro ili PSR9000 Pro. Aranžer bi barem po mom mišljenju trebao imati jak i čvrst ritam i vjerne boje bez samplova. E to je onda to.
Sory na romanu. Uvjek se raskokodačem ko neka baba i ponesem kad su u pitanju klavijature :wink:
kreso je offline   Reply With Quote