Videti jedan post
Star 24.01.2006, 23:31   #6
gorpet
Banovan!

Registrovan/a dana: 02.07.2005
Downloads: 12
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
gorpet befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Marco, meni je odavno poznat taj sistem sa Cubaseom, ali se tu javlja jedan drugi problrm (barem se javljao na nekim spravama koje sam ranije koristio, a na PA80 nisam ni probao jer pretpostavljam da ce biti isto). Posto je to promena tempa "na prevaru", Korg ne zna da sam ja u drugoj varijaciji snimio ritam koji je npr u tempu 75, a da je u prvoj isao npr u tempu 85. Korg ce i dalje nastaviti da u svom internom metronomu broji kao da je tempo 85 i tu se javlja problem (barem se javljao)!!! Kada se prave prelazi-cesto je dolazilo do brljotine jer se mesto na kome sam pritisnuo Fill nije poklapalo sa internim brojacem, pa je prelaz pocinjao na mestu gde ne treba. Po nekad i bude kako treba, ali ne uvek. Ali je najveci problem bio sa promenom varijacije, jer je Korg menjao varijaciju u skladu sa internim brojacem pa se tako desavalo da ne promeni na kraju takta vec na sredini sledeceg takta (jer kao sto sam rekao, tempo je sada 75 a on i dalje broji kao da je 85). Ovakvi problemi su nekada postojali i ja sam posao od pretpostavke da i sada postoje pa nisam razradjivao taj nacin. Medjutim, ako je to ovde prevazidjeno-onda je to super. Ako je neko probao i video da sve radi kako treba, neka sto pre javi. Ja sam se ovim bavio na Korgu IS50 ali su tamo bili prisutni pomenuti problemi.
gorpet je offline   Reply With Quote