Marco, meni je odavno poznat taj sistem sa Cubaseom, ali se tu javlja jedan drugi problrm (barem se javljao na nekim spravama koje sam ranije koristio, a na PA80 nisam ni probao jer pretpostavljam da ce biti isto). Posto je to promena tempa "na prevaru", Korg ne zna da sam ja u drugoj varijaciji snimio ritam koji je npr u tempu 75, a da je u prvoj isao npr u tempu 85. Korg ce i dalje nastaviti da u svom internom metronomu broji kao da je tempo 85 i tu se javlja problem (barem se javljao)!!! Kada se prave prelazi-cesto je dolazilo do brljotine jer se mesto na kome sam pritisnuo Fill nije poklapalo sa internim brojacem, pa je prelaz pocinjao na mestu gde ne treba. Po nekad i bude kako treba, ali ne uvek. Ali je najveci problem bio sa promenom varijacije, jer je Korg menjao varijaciju u skladu sa internim brojacem pa se tako desavalo da ne promeni na kraju takta vec na sredini sledeceg takta (jer kao sto sam rekao, tempo je sada 75 a on i dalje broji kao da je 85). Ovakvi problemi su nekada postojali i ja sam posao od pretpostavke da i sada postoje pa nisam razradjivao taj nacin. Medjutim, ako je to ovde prevazidjeno-onda je to super. Ako je neko probao i video da sve radi kako treba, neka sto pre javi. Ja sam se ovim bavio na Korgu IS50 ali su tamo bili prisutni pomenuti problemi.
|