Sve je stvar tvojih sposobnosti, tj koliko si sposoban trgovac da unovčiš svoje muzičke instrumente i opremu.
Ja osobno nikad ne bih dao za Le-a 900 eur-a. Znam da novi toliko dođe. Po meni ti je pametnije da ga ubodeš preko oglasnika za 650-700 Eur-a. Uz njega češ barem dobiti i neke samplove, jer danas rjetko tko ima Le-a (da ga svira po gažama), a da mu nije isprogramiran.
Meni se inaće Le osim sounda ne sviđa. KORG je u novu generaciju workstationa počeo ubacivati previše plastike i sve mi to nekako izgleda kao dječja igračka. Stari workstationi tipa 01W, M1, X3, N364, Trinity, pa prvi Triton su puuuunnnoo kvalitetnije izrade.
KORG i4S barem meni nije ništa posebno. U redu, svojevremeno je bio jedan od boljih aranžera. No gubi cijenu. Na tvom mjestu bih rađe ostavio X3. Nije ni on nešto posebno ali je svojevremeno bio jedan od zahvalnijih workstationa.
A što si toliko zapeo za KORG-a, kad već imaš Pa50. Zašto primjerice ne uzmeš Yamahu EX7. Ništa nije skuplja od Le-a, a ima sampler i jako dobre saundove. Prije Motifa najbolje od Yamahe. Pa niti Fantom nije loš izbor.
Kažem ti, 2 ista procesora nemaju efekta. Ja imam 2 KORG-a, ali Pa80 je Triton sinteza zvuka, a N364 je AI2 sinteza zvuka. Boje se razlikuju. U tome je bit. Mada i sam planiram vrlo skoro uzeti noviji workstation. No siguran sam da neće biti KORG-ov.
|