Videti jedan post
Star 19.05.2008, 22:32   #11
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Hazire, da ti ja kazem nesto...
Pre svega, lepo je od tebe i veoma kolegijalno sto uopste i razmisljas o tome da poklonis nekome svoj rad, makar to bila i kompilacija tudjih delova seta. U svakom slucaju si radio na njemu i ulozio sebe velikim delom.
Medjutim, tu postoje samo 2 resenja:
Ili ga daj SVIMA ili ga ne daj NIKOME!
Nekog treceg resenja jednostavno nema, bar po meni.
Ukoliko ga podelis sa nekime, pre ili kasnije, taj set ce vremenom "procureti", a znas i sam kako je digitalna forma lako "kopirljiva" stvar. Nemoj sad ni slucajno da se neko tu nadje prozvan, tipa "ne dam ja nikome ako mi tako kazu" .. ne mislim ni na koga eksplicitno, vec je to stvar verovatnoce... od petorice, jedan ce dati drugaru koji isto tako "nece dati nikome" i odeeeeeeeee na internet. Posle ce ga imati svako.
To ti je kao kada dve zene pricaju i jedna drugoj kaze nesto u poverenju tipa "eee, ali ne smes NIKOME RECI"
Veruj mi da je tako. Dakle, ako zelis, stavis ga ovde za download, a ako ne zelis, onda ga ne stavis.
Ja sam, kao i vecina pravih kolega ovde, postavio SVE sto imam, a sto verujem da je kvalitetno: Cele setove, semplove, one najkvalitetnije... cak sam i drugara sa pa800 davio i trazio set od njega, kako bih ga podelio ovde sa svima kojima je trebao. I drago mi je bilo da sam mogao pomoci.
No opet, za razliku od nekih, ja nista od svega toga nisam platio, tako da mi za to ne treba dizati spomenik Stiglo je ili razmenom, ili sam ja radio na setu. Zato i razumem u potpunosti ljude koji su set platili i nerado ga daju drugima.
No, s obzirom da sam dosta toga dobio, sto ovde sto od kolega van foruma i interneta uopste, bilo mi je zadovoljstvo podeliti to sto imam sa ostalima. Znam kako sam ja bio sretan kada sam kupio extreme, i isti dan otisao kod kolege koji mi je, bez pitanja, prekopirao ceo svoj set, direktno iz klavijature. Znaci onako kako ga on koristi na svirkama. Svaka mu cast na tome. Ja sam njemu, kasnije, dao sve sto sam nabavio/napravio....
E, ja sam taj prvi set od kolege prepravljao i prilagodjavao ga sebi. Zato budi ubedjen, da ma kakav set ti ovde stavis, jako je mali broj ljudi koji ce ga tako kompletnog, bez prepravki i koristiti. Taj set odgovara takav kakav je, samo tebi. Ostalima ce se svideti po koji ritam, boja ili vec nesto. A opet ce ljudi na tome RADITI, ubaciti jos nesto i tako dobiti jos jedan set. E taj set bi bilo lepo da podele ovde sa ostalima...
A na kraju krajeva, kako je vec vise puta ovde napisano: Ne sviraju setovi, vec ljudi...