Videti jedan post
Star 16.05.2008, 12:06   #45
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma sramota !
Mislim da bi umro od sramote da sam primoran svirat na MIDi file kad sviram uživo. Pa čak me i muka hvata kad moram od MIDI filea radit preko SW-a style za neku pjesmu jer nemam u userima niti jedan sličan ritam da odsviram pjesmu.

Još davno sam se zagrozio da ću napraviti par fileova sa sys uputama da fajlašima zablokira syntheve. Ali sad kad malo bolje razmislim, na ko ih hebe. Ne trpim ih, al uvjek, ama baš uvjek ih mogu osramotit. Znam ih sve i svi problijede kad uđem u lokal gdje sviraju fajlaši. Obično je to ekipa s dve kljave i harmonikom ili dve kljave i gitarom. Dosta mi je da ih samo zamolim da odsviram il otpjevam nešto s njima. Hrabriji su pristali. Imaju nulirane MIDI fileove (transpozirane sve u C dur ili Amol), pa samo preko transpozera prebace u dur/mol koji meni paše za pjevat (odavno sam ih skužio), ali što im ja radim. Započnem pjesmu npr u G duru pa kažem da mi je previsoko, pa da ću potom poslije idučeg foršpila spustit u F ili odvozat subdominantu na C pa dić glas za oktavu. E tu tada nastaju za njih muke, jer treba nabrzaka izračunat koliko pluseva ili minusa treba postiskat na transpozeru ili najgora im je nočna mora kad školski odvozam prelaz pa spustim ili dignem prelazom dur/mol al ništa im ne kažem, jer naravno pravi sastav prati leed sound.
Naravno, muzičar koji svira takove hvatove ima u prstima i koristi ih svakodnevno. Fajlaš se izgubi od sramote u svom dupetu. Što je najgore raja svaki put ne skuži da sam kao harmonikaš izhebo fajlaški sastav, nego misle kako ja neznam svirat i pratit tehniku, jer naravno "sajzeri" su nepogrješivi. Ne kuži baš sva raja da u biti aranžer prati harmoniku a ne kontra. Tako da mi baš svaki put ne uspije podvala, a i ovi koje još nisam izhebo su čuli što radim pa me ne puštaju blizu, kao olfo gazda ne da.
Al doć će i oni na red. Poslat ću im nekog frenda pjevaća (kog ne poznaju), pa da ih malo izšamara s preskakanjem iz dura u dur kao dok se ne nađe.

Promijenjeno od kreso (16.05.2008 u 12:11 sati)
kreso je offline