Videti jedan post
Star 15.05.2008, 13:04   #17
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od marco Pokaži Post
Znate sta njima treba raditi. Uzmes lepo 100 evrica, dodjes do klavijature i kazes. Odsviraj mi naprimer "Sanju" i "Za Ljiljanu" od Tome Zdravkovica ali naizmenicno po jednu strofu od svake i imas 100 evra. A kad kaze da ne moze, onda mu kazes "Pa koji se kurac vatas da radis nesto sto ne znas, idi ori njivu"

Podsjeti me na anegdotu koju smo imali poodavno, možda prije nekih 8-9 godina!

Radili pjevač i ja cjelodnevni "plačipilav"(ispraćaj mlade) u hotelu, a pored u lokalu baš to veče počela da radi neka ekipa. Naravno završimo oko 22h i onako podobro "zagrijani" pravac na muziku. Inače i mi smo prije njih radili u tom lokalu tako da smo dobri i sa gazdom i sa gostima.
Uđemo, naručimo pun sto alkohola kad tamo njih dvojica, gitarista i "klavijaturista" koji nije puštao Midije na klavijaturi već čova donio kompjuter na svirku sa sve kućištem i monitorom...

Elem moj kolega ustaje do njih i vadi bukvalno iz džepa brdo keša da mu odsviraju "Branku" od Tome, ali strogo DA MU ODSVIRAJU!!!
Joj ljudi se našli u "neobranom grožđu", a ovaj navalio i još postao agresivan, prijeti kako će im sve to polomiti...

Smirujem ja, smiruje gazda, smiruju ga gosti u lokalu, jedva ga odvedosmo na spavanje, kad sutradan zove on mene i pita:"Otkud baš da tražim Branku, ja tu pjesmu i ne volim baš pretjerano"...

Ne trebam ni pominjati kako su muzičari već ujutru spakovali opremu...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline