Videti jedan post
Star 14.05.2008, 10:10   #11
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

A jel vam se kad dogodilo da nemate s čime odradit svirku ? Desilo mi se je prošlo ljeto. Kako sam bio s obitelji na moru, otišo u obližnji kafić. Naravno, ljetujem već 30 godina u istom mjestu i poznajem sve domače. I tako priča neki čovjek da ima u subotu svatove (udaje kčer), al da ga je muzika zahebala i otkazala mu 5 do 12. Četvrtak navečer, ponudim mu da nek plati nama i da ću ja dio benda sakupit i odradit svadbu. Ono svadba uletila po pečena patka u usta.Zovem svog gitaristu i basistu, dogovorim da dođu zamnom na more da se ne moram vračat kući po opremu. Kažem uzmite dve trosistemske manje kutije, razglas, stalke. Meni uzmite iz podruma KORG-a i trudite se doć čim prije. I umjesto da sam ih naručio u petak (stigo bi se vratit u Zg po Pa80), oni mi došli u subotu kasno popodne. Vidim u karavanu sva oprema. Kofer od kljave je tu (al što je u njemu nisam znao). Došli mi u restoran di čemo svirat. Posložili kutije, razglas. Otvaram kofer da izvadim Pa80 kad ima što za vidit. Mulci mi donjeli N364, solo synth bez ritam mašine. E, puko sam. Di sad nač aranžer. Imam 2 sata do početka svirke, nit imam aranžer nit imam bubanjara. Otišo na brzaka u obližnji music shop da iznajmim bilo kakav aranžer tek toliko da imam bubanj u pozadini, kad ovaj nema ništa drugo osim neke Yamahe PSR-215. Dječja igračka bez poštenog 8-beata a kamo li ostalih ritmova. Ljudi moji, ja sam tu noč doslovce rodio. Nit sam imo MIDI kabel da ih nekako nabrzaka povežem. Ono jad jadova. Ja upitah gitaristu, pa bog te hebo što si mi to dovezo. On kaže "Reko si KORG-a!. U tvom podrumu su bila 3 na stalku i ja sam uzo ovaj sivi kako si mi reko. Spakiro ga i eto ti ga !" Hebi ga, sam sam si kriv (trebo mu reč model). Al da sam reko srebreni kolko je blesav dovezo bi mi samo LE-a. Posle mi je prizno da nikad nije obračo pažnju na koju klavijaturu sviram, jer ga to ne interesira.