Videti jedan post
Star 29.04.2008, 13:03   #13
svirko
Švaler Veteran

svirko's Avatar

Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
svirko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Lächeln

Pozdrav svim kolegama!
Ja sam evo već preko 20 godina na pozornici, i evo moram reći da se u potpunosti slažem sa kolegama No.1 i Krešom!!
Počeo sam svirati po svadbama ( doduše ne sam nego u bendu ), krstitkama, svemu mogućem sa 13 godina, i nije mi bilo važno šta se svira, gdje se svira, od koliko do koliko vremenski, vani ili u zatvorenom, a čak niti jel džabe ili dobiješ nešta, glavno da te ljudi vide i da sviraš sa veseljem, sa guštom, da se veseliš i naroljaš ako treba sa ljudima u masi ili svojim kolegama, pa da te i iznesu van mrtvog pijanog. Bila su to luda vremena, kad su se svi veselili, i stvarno sam išao svirati sa srcem.
S godinama, eto više to jednostavno ne ide. Dođeš na svadbu, očeš se razmetat od sviranja, nema šta ne sviraš, a ono 200 ljudi sjede i zure u tebe ko telad u šarena vrata, ili kad je 299 ljudi veselo i prezadovoljno, ali onaj 300-ti te j..e cijelu večer, ili kad sviraš bez prekida dva i po, tri sata i onda zadnjih deset minuta prije nego staneš odnekud naiđe neki majmun i hebucka te da šta smo stali.Pa j..o bi mu mater i sve po spisku, uzeo klavijature sa stalka i nabijo mu tipku po tipku u guzicu!!!
Što kaže kolega Krešo, jedino što sa srcem sviram kad se zatvorim u sobu, upalim syntove, slušalice na uši i operi. Prođe po par sati da se ne skidam, ali stvarno onda i sviram od srca.
Opet, nemogu reć da na svirku dođem tek tolko da odradim, i da ću to odsvirat preko k...a, a niti ja nemogu sve odsvirat da sam mrtav-ladan,ima pjesama koje te nekako raznježe i daju ti toplinu, a i ima pjesma koja mi stisne grlo i zamuti oči od suza tako da je više ni ne pokušavam pjevat ( Spomenar od Šekija Turkovića ).
I eto na kraju, svim onim mlađim kolegama::: Uživajte dok ste još mladi, dajte sve od sebe, jel poslije će vam sve ić na živce ma kolko se vi trudili suprotno.

Pozdrav svima,

Svirko
svirko je offline   Reply With Quote