Videti jedan post
Star 04.01.2006, 15:42   #6
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ima za iznajmit na dosta mjesta. Od raznoraznih studija, pa preko raznih oglasnika. Music shopovi primjerice iznajmljuju komponentu po 200 kn dnevno (oko 30 Eur-a). Znači da za mixer, pojačalo i par zvučnika valja izdvojiti cca. 100 Eur-a na dan. Naravno, radi se o kvalitetnoj opremi. Ima ljudi koji samo od toga žive. Nakupovali opremu pa iznajmljuju, i kažu da im se bolje isplati najam nego da sviraju negdje svadbu ili gažu. Nit oro, nit kopo.
Odakle ti 3.000 Eur-a. Pa prijatelju ima vas 4. Kad to podjeliš na 4 djela to je 700-800 Eur-a. U Music shopu preko Master kartica, Diners-a i sl. kreditno debitnih kartica možeš opremu kupiti (barem u Hrvatskoj) na 24 rate + kamata od 12 % godišnje. To vam iznosi mjesečna rata od 35-40 Eur-a po glavi. A to mjesečno zaradiš od jedne tezge.
Prijetelju, i ja sam tako počeo kao mlad svirač. Svirao sam skoro 2 godine džabe dok nismo otplatili opremu. Kasnije samo mjenjaš staro za novo.

Nije to neki problem, treba bit čvrsta klapa (bend), dobro međusobno povjerenje i prijateljstvo i sve se da nabaviti.

Pozdrav
kreso je offline   Reply With Quote