Ima za iznajmit na dosta mjesta. Od raznoraznih studija, pa preko raznih oglasnika. Music shopovi primjerice iznajmljuju komponentu po 200 kn dnevno (oko 30 Eur-a). Znači da za mixer, pojačalo i par zvučnika valja izdvojiti cca. 100 Eur-a na dan. Naravno, radi se o kvalitetnoj opremi. Ima ljudi koji samo od toga žive. Nakupovali opremu pa iznajmljuju, i kažu da im se bolje isplati najam nego da sviraju negdje svadbu ili gažu. Nit oro, nit kopo.
Odakle ti 3.000 Eur-a. Pa prijatelju ima vas 4. Kad to podjeliš na 4 djela to je 700-800 Eur-a. U Music shopu preko Master kartica, Diners-a i sl. kreditno debitnih kartica možeš opremu kupiti (barem u Hrvatskoj) na 24 rate + kamata od 12 % godišnje. To vam iznosi mjesečna rata od 35-40 Eur-a po glavi. A to mjesečno zaradiš od jedne tezge.
Prijetelju, i ja sam tako počeo kao mlad svirač. Svirao sam skoro 2 godine džabe dok nismo otplatili opremu. Kasnije samo mjenjaš staro za novo.
Nije to neki problem, treba bit čvrsta klapa (bend), dobro međusobno povjerenje i prijateljstvo i sve se da nabaviti.
Pozdrav
|