Napravi nekoliko performansa sa različitim halovima na bubnju i iznesi na svirku ili neki razglas pa koji ti se dopadne od njega kopiraj ostale...na g1000 mislim da najbolje radi za bubanj HALL 2,ako me sećanje služi,za bas zaboravi bilo koji efekat,ostavi ga suvog,a ostale farbe po volji...nema tu pravila dok sam ne čuješ...i još nešto...nikako ne pravi ton na slušalicama ili na nekom kućnom uredjaju!!!
Meni je praksa na svim Rolandima bila da koristim za sve ritmove isti bas...podješ od ideje da imaš bend,basistu koji svira i ne menja bas gitare na svakoj pesmi...to je to...eventualno za tr bubanj možeš malo da se poigraš sa sint basom a to je već stvar ukusa...kad pronadješ bubanj i bas koji ti se najviše svidja i to ti zazvuči dobro,sve ostalo je lako namestiti...bez dobre ritam sekcije nema dobrog tona...sretno!
Jedno pravilo u muzici je najbitnije...što manje filozofije i petljanja sa efektima i ekvilajzerima ton je bolji...neko ti reče da pomeraš panoramu bubnja,ja to nisam radio nikad jer sam aranžer uvek vezivao mono,samo iz razloga što nećeš uvek svirati na istom mestu i što će ti se dešavati da ti kutije budu "razbacane" po sali a to neće uvek biti ono što si želeo da postigneš sa dva kanala...
Slobodno pitaj šta te zanima ali uvek imaj na umu da najviše moraš da uradiš sam i po svom ukusu...kad nadješ jedan ritam da ti zvuči posle je sve lako...cepaš dalje po njemu i nema greške...
Promijenjeno od Vule (24.04.2008 u 12:18 sati)
|