alesis one mk2
Pozdrav!
Ja radim sa alesis one mk2! Izuzetni monitori, snazni, perfektno ostri, na njima cujes mnoge stvari koje na nekim drugim zvucnicima ne bi ni primetio. Aranzmane Vlade Georgijeva sam u kompletu sagledao tek kada sam ih cuo na ovim monitorima-otkrio sam gomilu stvari koje ranije nisam ni cuo:-)
Zaista su dobri. Kako rece Marko, postoji mogucnost da monitori slazu u nekoj frekvenciji (ovde se to u manjoj meri moze desiti sa basom), ali imaj u vidu sledece:
-i najbolji studijski monitor ce dati pogresnu sliku ako ga ne prati adekvatno pojacalo (u ovom slucaju bi to trebalo da bude alesis ra300, jer je projektovano upravo za ove monitore)
-i najbolji studijski monitor nece dati pravu sliku ako nije u adekvatnoj prostoriji koja je izgradjena na pravi nacin i na pravi nacin izolovana.
-ni najbolji...bla, bla..ukoliko nisu postavljeni na pravi nacin i na pravom mestu
E sada, posto tebi treba da sviras sint preko njih, mislim da ces se oduseviti kada budes cuo sta iz njih izlazi.
Ovo je, naravno, moje misljenje koje proistice iz nekog iskustva u radu sa alesisom, ali tu subjektivni faktor ima znacajnu ulogu. Medjutim, o ukusima se ne diskutuje. Uzmo CD sa vise pesama koje imaju razlicite frekventne opsege, idi u radju i trazi da ti puste te pesme a da potenciometar na pojacalu bude prvo bar na polovini ili malo iznad, zatim za pola tise i onda najtise tako da moras da prineses uvo do zvucnika. Dobar monitor obicno pusta sve frekvencije na svakoj snazi prilicno ujednaceno (nikada idealno, ali ipak ujednaceno). Kod ovog alesisa je odprilike takav slucaj.
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Pozdrav!
Promijenjeno od gorpet (15.04.2008 u 22:45 sati)
|