Prelazak sa korga na yamahu pro et contra
Pozdrav kolege... imam jedno pitanje, a gde cu ga postaviti nego na ovaj forum gde su yamaha experti. Sa kolegom i prijateljem Franjom sam vec razgovarao, i dosta mi je stvari jasnije, ali voleo bih cuti jos vasih misljenja... Naime, prodao sam korg pa5x koji mi je stvarno najvece razocarenje od svih korgovih serija koje sam do sada imao... hteo sam uzeti korg pa700 i jednostavno spakovati sve sto mi treba u tih 128mb rama posto korg sviram vec godinama i tacno znam sta mi treba, a i imam sav materijal vec "na gotovs" i to bi islo relativno lako. Ali zanitrigirao me oglas lika koji prodaje yamahu psr sx720 sa jos 21 mesec garancije i fc pedalom za 850e. Posto sam jako davno svirao yamahine aranzere, blage veze nemam kako sad stoje stvari. Bukvalno bih krenuo od nule... Sada vi meni recite: da li da se upustam u takvu avanturu i ds li cu pogresiti ako uzmem taj sx720? Vidim da ima 1gb rama i to je za respekt, ali sve je to u vidu nekih packova i sve mora preko kompa, ne znam dali cu se snaci... a i problem je u tome sto nemam puno vremena, svirke mi vec krecu od 30 avgusta pa se malo bojim da necu provaliti sve a zamensku klavijaturu nemam. Bitno mi je da znam mogu li je osposobiti za narodnjacu svirku da imam sve univerzalce za narodnu muziku, takodje i boje osnovne, a i neka terca ne bi bila losa... a i ako neko ima vec neki set proveren za nju to bi bilo top da je voljan da podeli... pisite mi ko ima iskustva sa tim sx serijama da li da se upustam u ovo sve.
|