Citat:
Originalno postovano od HUZO
Može li mi netko reći u ćemu je razlika? Sve nešto googlam i svi spominju da su to iste klavijature osim što PA700 ima više memorije! Pa zar zbog ram-a 500€ razlika? I isplati li se kupiti nov PA 600 za 1000€ danas?
|
Odakle ti informacija da je Pa600 nova 1000€? Realna cijena je oko 800€, a retour modeli se kreću između 650-700€.
Inače, odakle si?
Što se tiče dileme, da li se isplati razlika od 500€ između Pa600 i Pa700, to je nešto što sam trebaš procijeniti. Svako ima svoje prioritete i ideje o tome kako će koristiti klavijaturu.
Pa600 je odlična za svoju cijenu, dok je Pa700 svakako bolja. Ali nemoj me pitati da li je bolji polovan Pa3X ili nov Pa700 – to je već klasik!
Citat:
Originalno postovano od HUZO
Imao sam PA500 zadnje i ne znam jel PA600 neka "nadogradnja" ili je samo promijenjen ekran u boji i ostalo sve isto? Nisam profesionalac, sviram za svoju dušu, ne trebam niti imam para za X seriju i da li biste preporučili nešto drugo osim korga za narodno/zabavno..
|
Imao sam iskustva s obje klavijature. Pa500 jednostavno ne može pružiti zvuk koji je potreban za našu muziku – sve je nekako kompromis zbog ograničenih ROM boja, jer nema Sampler. S druge strane, Pa600 ima Sampler, što već otvara mnogo više mogućnosti za kvalitetan zvuk.
Evo mog savjeta, bez ikakve dileme: pronađi polovnu ili retour Pa600 za nekih 500-600€. Bit ćeš zadovoljan. Kad osjetiš da ti treba nešto više i skupiš više novca, možeš je prodati za gotovo istu cijenu i kupiti sebi jaču klavijaturu.