Videti jedan post
Star 05.12.2024, 00:21   #228
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav. Evo ja da ukratko napišem ono što znam. [emoji846]
Taj kolega što prati Manojlovića je Vlada Delić. I kao što si rekao najviše je do prstiju jer čovek stvarno dobro svira. Slušao sam ga još dok je imao Tyros 4 i isto je imao ozbiljan sound. Ali tad nije imao neke solo boje na Yamahi, predpostavljam zbog ograničenja sa portamentom i user skale za terce tada nisu mogle da se koriste. Pa je nosio Kronos. Kako se pojavila Sx serija dobili smo i dobar pprtamento i user za terce, i reset ili tap taster za style. To ti je delimično odgovoreno pitanje. Nisam još isprobao user terce da li ogi da se transponuju, ali mislim da neće biti problema oko toga.
Meni lično smetaju dirke na Sx seriji. Rekao bih da su malo bolje od pa 1000 ali meni te dirke ne leže nikako. Mozda bi se navikao vremenom ali za sad mi stoji Sx u kutiji i čekam da ugrabim vremena. Po meni su dirke na Pa4 mnogo ozbiljnije od Sx.
Što se tiče samog rada na klavijaturi meni je to dosta prosto. Ja imam i Korga i Tyros 5 i Sx. Kako sam koristio uporedo i Korga i Yamahu mogu reći da je sve to stvar navike. Sa Sx serijom ili da kažem Genos serijom dobili smo konačno pretragu po imenu, što je na Korgu odavno moglo. Tako da ste se tiče operativnosti, Korg u yamaha su se skoro približili. Svako ima svoje prednosti i mane. Opet sve zavisi i kako kome odgovara. Na Korgu bih naveo neke prednosti u odnosu na Yamahu. Prvo sto nama tezgarosima najviše treba je memorisanje Stylova i perfomnasi u toku svirke. To je jos kod Yamahe ne moguće. Druga prednost je što kod Korga možemo dosta stvari uraditi na samoj klavijaturi. I dosta nam je više editovanja dato nego na yamahi. I sa Yemom ne možemo dobiti neka podešavanja kao što ima Korg. Ali zato yamaha prednjači sa tonom na koji se svi brzo naviknemo i ne možemo bez njega. [emoji846]
Što se tiče solo boja Delic je semplova Kronosa i dobio veoma dobar rezulzat boje za yamahu kakve nana trebaju.
Eto napisah ja ukratko. [emoji16][emoji16]

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
dmmacak je offline   Reply With Quote