Pozdrav kolege. Evo da pitam u ovoj temi vas poznavaoce yamahe neke stvari. pre neki dan sam slusao jednog muzicara koji je pratio Nenada Manojlovica na jednom rodjendanu, i svirao je yamahu psr mislim 975 ili tako nekako... Ima to i do prstiju naravno najveci deo...ali sta je iz one klavijature izaslo... to je strasno... odavno nisam cuo cistiju ritam sekciju, ali ajde to, to je normala za yamahu, ali solo boje, koje su uvek bile korgov adut... ne da vise nisu adut, nego mislim da je yamaha sada oduvala korga i u pogledu solo boja. Razmisljam se ozbiljno uzeti psr sx900, prvo da pokusam da ju namestim onako kako spada, ali da ostavim jos uvek pa4x za tezgarenje , pa kada je doteram kako treba da potpuno predjem na nju. Svakako planiram da idem da ju isprobam i stvorim utisak iz prve ruke, ali pre nego odem hteo sam vas pitati par stvari. 1: kako vam se cini dirka u poredjenju sa npr. PA1000 kojega sam dugo svirao. Iskreno to je jos jedan razlog sto bih presao na yamahu, posto mi je na pa4x dirka mnogo tvrda i veliki otpor pruza.
2: Posto godinama unazad sviram korga, koliko bi bilo tesko navici se na yamahin os, i da li ima nekih stvari koje su drasticno razlicite od korgovog os-a, ili je to tu negde. Pogotovo me zanima da li se moze nesto sto si sredio negde u svirci na razglasu brzo snimiti bez komplikacija da bi mi ostalo tako u setu. 3: da li terce koje su pravljene u user skalama mogu da se transponuju kao na korgu, i da li se gubi portamento kao na korgu? i zadnje ali ne manje vazno pitanje, da li je sx900 dobila onaj famozni tap tempo tester zbog kojega sam najvise i izbegavao yamahu, ili bar nesto slicno tome. Izvinjavam se na dugackom postu i hvala na svakoj pomoci.