Videti jedan post
Star 06.10.2024, 13:13   #10
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.810 puta u 1.357 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nakon Ty4 trebaš probati tipke na sx modelima. AKo ti to prođe test, a tipke su bitno lošije, onda treba razmišljati dalje. SX720/920 će primiti sve komercijalne Packs osim ako u njima nisu stavljeni elementi iz top modela. To ti je naglasio i @dmmacak. Kod Tyros5, Genos i Genos2 možeš uzimati elemente iz svih tvorničkih soundova i njih dodavati u neki zvuk, tj. s njima graditi vlastiti zvuk. Ostali modeli niže klase nemaju tu mogućnost i Yamaha je tu na neki način zablokirala prenošenje zvukova s top modela na jeftinije modele.
SX720 dolazi s više predinstaliranih packs i čini mi se da se u njima nalazi gotovo sve bitno iz besplatnih Packs koje je Yamaha ponudila. Ja bih išao na sx720 jer kod nej za razliku od sx900 dobivaš noviji model koji je poslije lakše prodati, bolji portamneto, Dynamics Control (iako u tome ne vidim ništa bitno), Expansion Explorer aplikaciju, Smart Chord mogućnost ... Sx900 ima više Mikrofonski/guitar ulaz, bluetooth, izlaz za monitor (uz USB adapter), 4gb memorije ...

Teško je tu biti pametan, ja sam uvijek sklon novijoj tehnologiji bez obzira što se sve to vrti oko istih cifri.

Ima još nešto bitno po mom mišljenju. Kada nakon Tyros4 sjedneš i zasviraš bilo koji model iz SX serije, imat ćeš osjećaj da si iz udobne fotelje sjeo na tvrdu barsku stolicu I sad, ali ako na šanku nema kvalitetnog viskija (čitaj - bogatih napojnica) i dobrog komada pored tebe (čitaj - dosta posla), nekako bi se rado vratio u onu staru i udobnu fotelju.
casper je offline   Reply With Quote