Videti jedan post
Star 29.10.2023, 16:41   #8
flosarka
Vredan član društva

flosarka's Avatar

Registrovan/a dana: 16.11.2006
Downloads: 364
Uploads: 3
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
flosarka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Možemo biti na ti.Ako je na klaviaturi 50 pin nema veze a ako bi bio drukčiji ulaz izmedu stavi se samo neznam tačno da objasnim na srbskohrvatskom jeziku plastični prijetvornik na jedni strani ima pin 50 na drugi scsi to češ takođe nači tamo i ako češ naručiti naruči pored jer je to neki 2-3 eure pa ako če ti trebati ili ne.Koliko se sječam napon več morao bi biti dodan na zip driver isto kako je na Flopi jedinici ali ne sječam se više tačno jer je prošlo mnogo godina kad sam to stavljao nekima a osobno G1000 nisam imao.
Pokušaj i tamo kod vas potražiti jer sigurno neko negdje ima na oglasima SCSI HD i ako imaš kabal 50 pin na klaviaturi onda da je takav i hd jer češ u drugom slučaju morati isto tako da metneš između taj pretvornik.
Kod nas ima SCSI diskove i onaj zip driver šta sam ti napisao ali je to ovdje bilo oduvijek skupo i još je ostalo.SCSI diskove imali su i stari kompovi i još mnogo drugih klavijatura tako da je nemoguče da to nema kod vas neko i to ti je odmah jednostavna varijanta.Mene sad baci na taj link šta si metnuo ali mi ispiše da je nedostupan ali nema veze uglavnom znaš sada šta ti treba i nešto od toga češ rešiti i ako se razumeš u elektroniku neče biti problem i uradit češ sam.
Ne zaboravi negdje ima ono sitno dugme na ploči ako če trebati da ga pomeriš u drugu stranu jer je ono do sada bilo stavljeno za ZIP driver i tako valjda HD ili adapter ne bi prepoznao.
flosarka je offline   Reply With Quote