Niko nama ne trazi licne isprave. Vec traze upravo te licence koje vadimo. Ranije je bio fazon, ako neko nema, imate tipa 7 dana da izvadite, ali to ne pije vodu, svaki put se moze izvaditi na to. A s' obzirom da zivimo u lopovskoj banana drzavi, svuda ce oni naci svoju rutu. Sada je fazon sa ugovorima, ako dodju i vide da ga nemas, tj da nisi dostavio ugovor gazdi restorana, to prijavljuju nadleznoj inspekciji za kontrolisanje restorana (sanitarnoj jelte), i ista pise gazdi restorana kaznu. U poslednjem slucaju koji sam imao, gazda je konkretno nagrabusio 400000 jer mi nismo imali potpisane ugovore sa gazdom veselja. Dakle, nismo mi u obavezi da potpisujemo ugovor sa gazdom restorana, vec sa tagarom... I sto je jos gora stvar, nismo ni to u obavezi, ali u sredini u kojoj ja zivim, gde inace nema posla veceg obima, svaki dinar je bitan, pogotovo nama koji samo od toga zivimo, i da bi prehranili sebe i svoje ukucane, moramo zbog tih gazda da radimo sve se trazi, kako bi nas te iste gazde primile u svoj restoran. Ja licno ne bih to nikada ni izvadio, da nisam izgubio enormno veliki broj svirki, zato sto nisam imao licencu.
|