Registracije su alfa i omega yamahinih aranžera. Bez obzira na koji način se koriste, u kojem obimu i s kakvim sadržajem, neophodno ih je dobro razumjeti i shvatiti na koji način funkcioniraju. To je preduvijet da se (Registracije) iskoriste na najoptimalniji način koji odgovara svakom pojedincu.
Citat:
Originalno postovano od psr
.... medjutim tu je problem glavni kod yamahe. Iscitao sam sve i kapiram ne znam iz kog razloga ali ne moze da se ubaci sempl bilo koji preko USBa i prebaci na USER nego mora preko YEMa, plus ne moze ni da se doda nego se sve iz klavijature ako sam dobro ukapirao obrise. .....
|
Dobro si shvatio ovaj dio kada kažeš da se samo putem YEMa može upisati sample u klavijaturu. Međutim nisi dobro shvatio drugi dio, tj. čitao si postove ljudi koji se ne razumiju previše u ovu tematiku pa si i sam upao u zamku. NE mora se nužno obrisati sav sadržaj iz klavijature da bi se ubacio jedan novi sample.
Ovdje je video koji će ti koristiti, a možda on pomogne i onim starim korisnicima koji su duže vrijeme u zabludi i misle da se Pack mora iz početka upisivati za dodavanje samo jednog sampla.
https://youtu.be/yHxPPE5tQGw