Uvjeti u kojima se radi testiranje su veoma bitni pa i to ponekad može utjecati na doživljaj sounda. Kod gitariste je vrlo specifičan prostor sa galerijom iza njega pa mogu predpostaviti da je i soba u kojoj svira s vrlo visokim plafonom. Njemu je očito presudan samo sound gitare i odlično je prikazao razliku. Ipak, na osnovu toga ne možemo vidjeti niti suditi kako će zvučati mikrofon. Kod njega je se meni više sviđa Bose, sound je mekaniji i ljepši. Na IP je on oštriji, prezentniji. Sve je to stvar ukusa i onoga što izvođač preferira i kako želi zvučati. Pa mislim da je pjevačica na Tihinoj snimci htjela upravo takav sound, pomalo metalni i s blago izraženim sibilantima. S minimumom efekta. Nisam shvatio da li su bili direktno spojeni na kutije ili je između postaojao mikser. Svaki taj detalj itekako mijenja cjelokupnu sliku. Baš iz tog razloga sam u mom predhodnom postu napomenuo da sustav treba testirati na različite načine, različitom glasnoćom i u različitim uvjetima. I na kraju izabrati najoptimalniji i to za one potrebe, način svirke i vrstu zvuka koji želimo imati. Bez obzira na sve, činjenica je da su ovakvi sustavi sa svim svojim prednostima i nedostacima optimalno rješenje za manje formacije muzičara.
|