Videti jedan post
Star 18.06.2018, 08:42   #34
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne znam od kuda to izlazi, moram priznati da je i mene ugodno iznenadilo.

Bio mi je prijatelj na svirci, slušao je jedan set. On ne zna postavke potenciometara, uopće ne pozna sustav kao takav. Meni je uz ovakvu poziciju basa volumena bilo dosta basa ali sam želio iskoristiti kolegu muzičara i njegovo uho. Zadnje tri pjesme sam namjerno pojačao Bas level prema polovici. Ne potpuno, možda do pola 12. Pod pauzom, naravno, malo komentiramo sound i moje pitanje je bilo baš to, kakav je omjer basa u odnosu na srednje i visoke. Kaže on da se bas super čuje ali mu se čini da ga je pred kraj seta možda bilo malo previše. Vratio sam potenciometar na poziciju kao na slici.

Vjerojatno ovakvo piskaranje i moji dojmovi nekome zvuče irealno. Potpuno shvaćam svakoga tko tako misli jer "brojke" (mislim na površinu bas zvučnika) ne idu u moju korist. Ovakvi se sustavi jednostavno moraju probati u realnoj živoj svirci, osjetiti kako dišu i onda donijeti sud. Ne treba očekivati da će oni baš svima odgovarati ali ono što se ne može osporiti je da je zastupljenost svih frekvencija optimalna, glasnoće u cijelom prostoru ima sasvim dovoljno za uvjete rada koje opisujem i za cijenu od cca. 2000 eura za dva stupa sigurno nema bolje kupovine.

Promijenjeno od casper (18.06.2018 u 08:45 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
tonijo (19.06.2018)