Videti jedan post
Star 14.04.2018, 13:54   #64
Tihotyros
Vredan član društva

Tihotyros's Avatar

Registrovan/a dana: 16.09.2016
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha Genos
Tihotyros ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja se bavim ovim poslom mozda manje od svih vas ovdje. Sviram klavijaturu malo vise od godine i pol dana. Prije toga nisam znao nista o tome. Sve sto sam naucio, naucio me vas i nas prijatelj s foruma, a moj prijatelj i uzivo @romario (nadam se da se nece naljutiti sto sam ga ovako javno istaknuo) [emoji4]

I nikada nisam koristio transpose, niti ga koristim. Sviram iz svih tonaliteta, znam sve ljestvice, i bez problema transponiram bilo koji pjesmu iz glave, ako je pjesma u F pa npr ima u zadnjoj strofi transponiranje u Fis, sviram u iz Fis dvoglasno, u terci seksti ili kako god pozelim ili kako vec ide pjesma. Hocu reci sve se moze nauciti i samo je stvar toga nista drugo. Zato mi je pomalo neshvatljivo da netko svira mozda 10 godina i da sve svira iz C i da koristi transpose, a da se nije potrudio da nauci transponirat to sam bez te funcije.

Naravno ona postoji tu i nije bez razloga, kako neki kazu idu linijom manjeg otpora, po meni onda mozes ici linijom jos manjeg otpora pa pustiti MIDI i ne svirat nista. To je najmanji otpor. I nije ovdje rijec o tome sta ce rec gosti za koje sviras, u vecini slucajeva njih ne zanima dali si pustio midi ili si se ubio od sviranja, stvar je u tome dali si sam zadovoljan, dali si se zadovoljio ic linijom manjeg otpora ili sam zelis znat to odradit kako treba. Ja nebi bio zadovoljan sam sa sobom da znam svirat samo iz C i meni je to dovoljno. To je kao da kazes da znas vozit auto, ali samo automatik. Neznas sa mjenjacem.

I da, da jos kazem i to da sviram godinu i pol, skoro dvije. Skoro evo godinu dana sviram i vani za novac, za sad oko stotinjak pjesama i svakodnevno ucim nove, povecavam taj broj, trudim se svirat na mjestima gdje mogu svirat ono sto ja zelim, da nema puno narucivanja, a ako bas moram nerado cu iskoristit i neki MIDI fajl, s obzirom na jos nedovoljnu kolicinu pjesama koje znam i samo dok to i ne naucim.

Znaci po meni transpose da, ali samo kao privremena pomoc i privremeno rijesenje dok se ne nauci to kak spada, ali ne se zadovoljit s tim i 10 godina tako.

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk
Tihotyros je offline   Reply With Quote