Videti jedan post
Star 08.04.2018, 22:52   #859
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od alejandro Pokaži Post
- Parametarski EQ za svaku tipku na drums-u
Moguće je odraditi to i još mnogo više, samo treba pokrenuti YEM

Citat:
- Istovremeno editiranje više od jednog DSP efekata kako u style-u tako i u desnoj ruci bez isključivanja prethodnog
Apsolutno netočno. Moguće je na jedan sound desne ruke istovremeno dodati i editirati 19 različitih DSP-a, a kod Styla se na jedan kanal može dodati i editirati 8 DSP-a

Citat:
- Mogućnost mijenjanja velocity za svaki kanal u aranžmanu i još naprednije svaku tipku/drums komponentu
Potpuno netočno, velocity se može mijenati i to po želji, u postotku ili po vrijednosti.

Citat:
- Osjetno bolje DSP pojačala za gitare, distortion i overdrive
To je stvar osobne procijene, meni recimo DSP efekti na EA7 zvuče u skladu s cijenom instrumenta.

Citat:
- Interno pojačavanje semplova za +6 ili +12 decibela koji omogućuju sempliranje bez jakog limitiranja ne bi li se dosjeglo isto pojačanje tvorničkih i custom voices, što rezultira boljom kvalitetom sempliranih boja i drums-a
Vrlo precizno podešavanje ovih vrijednosti je moguće ako se pokrenen YEM.

Citat:
- Mogućnost pravljenja skala i terci
Moguće je oduvijek i to na Yamahi, samo treba poznavati osnove midi protokola, po potrebi pročitati temu i upitati ako nešto nije jasno, a za osvrt kako to uraditi na Genosu može se pogledati kako Tiho objašnjava postupak izrade.

Citat:
- ROM napunjen sadržajima za mnoge krajeve svijeta, u ovom slučaju i Balkan music style-ovi i semplirani isntrumenti, harmonike, trube, frule, violine, bas gitare, drumsi, gajde i zurne, bouzouki i razne druge gitare, a sve to bez dodatnoga plaćanja pack-ova kao kod Yamahe Genos
Svaki kupac Genosa bira jedan besplatan pack kojemu je inače komercijalna cijena oko 150 eura. Može birati sadržaj koji mu najviše odgovara po stilu glazbe, pa u skladu s tim dostupan je Balkan&Turkey Pack ili Colors of Romania.

Citat:
- Mogućnost editiranja voice-ova bez računala
Moguće je editirati voices u klavijaturi.

Citat:
- Mogućnost loadiranja style-ova bez računala
Ova netočna tvrdnja otkriva tužnu istinu da se radi o apsolutnom nepoznavanju rukovanja Genosom. Ona je u stvari bila "okidač" da repliciram i na sve ostale izjave. U Genos se može pojedinačno pozivati jedan ili više Stylova preko USB sticka.

Citat:
- Makeup Tools sa brojnim opcijama - u Genos dostupno tek od skorašnjeg update-a, no i to samo za zamjenu tipki i komponenti drums-a
Potpuno netočno. Pored kombinacije elementa ili kako ih nazivaš "zamjena tipki", moguće je odraditi edit svakog elementa po mnogim karakteristikama.

Citat:
- Panorama, volume, velocity, EQ, remapping, tune, pitch - za svaku tipku drums-a u style-u
Opet dezinformacija. Moja replika iznad i slika kao link otkriva da se i ovog puta radi o velikom neznanju i nepoznavanju rukovanja s Genosom.

Citat:
Nadam se kolega Landison da mi nećete zamjeriti na ovako opsežnom neslaganju, rad sam razgovarati uljudno i ne zamjerati se sa kolegama. Lijep pozdrav vam svima želim.
Razmjena mišljenja, znanja i konstruktivna diskusija je preduvijet za napredak zajednice, a pri tom i svakog pojedinca koji želi nešto naučiti. U skladu s tim sam napisao činjenice s ciljem da cijenjeni forumaši dobiju relevantnu i istinitu informaciju. Vjerujem, @alejandro, da ni ti nemaš ništa protiv toga i da moj post nećeš shvatiti osobno.
casper je offline   Reply With Quote