Citat:
Originalno postovano od alejandro
- Parametarski EQ za svaku tipku na drums-u
|
Moguće je odraditi to i još mnogo više, samo treba pokrenuti YEM
Citat:
- Istovremeno editiranje više od jednog DSP efekata kako u style-u tako i u desnoj ruci bez isključivanja prethodnog
|
Apsolutno netočno. Moguće je na jedan sound desne ruke istovremeno dodati i editirati
19 različitih DSP-a, a kod Styla se na jedan kanal može dodati i editirati
8 DSP-a
Citat:
- Mogućnost mijenjanja velocity za svaki kanal u aranžmanu i još naprednije svaku tipku/drums komponentu
|
Potpuno netočno, velocity se može mijenati i to po želji, u postotku ili po vrijednosti.
Citat:
- Osjetno bolje DSP pojačala za gitare, distortion i overdrive
|
To je stvar osobne procijene, meni recimo DSP efekti na EA7 zvuče u skladu s cijenom instrumenta.
Citat:
- Interno pojačavanje semplova za +6 ili +12 decibela koji omogućuju sempliranje bez jakog limitiranja ne bi li se dosjeglo isto pojačanje tvorničkih i custom voices, što rezultira boljom kvalitetom sempliranih boja i drums-a
|
Vrlo precizno podešavanje ovih vrijednosti je moguće ako se pokrenen YEM.
Citat:
- Mogućnost pravljenja skala i terci
|
Moguće je oduvijek i to na Yamahi, samo treba poznavati osnove midi protokola, po potrebi
pročitati temu i upitati ako nešto nije jasno, a za osvrt kako to uraditi na Genosu može se pogledati
kako Tiho objašnjava postupak izrade.
Citat:
- ROM napunjen sadržajima za mnoge krajeve svijeta, u ovom slučaju i Balkan music style-ovi i semplirani isntrumenti, harmonike, trube, frule, violine, bas gitare, drumsi, gajde i zurne, bouzouki i razne druge gitare, a sve to bez dodatnoga plaćanja pack-ova kao kod Yamahe Genos
|
Svaki kupac Genosa bira jedan
besplatan pack kojemu je inače komercijalna cijena oko 150 eura. Može birati sadržaj koji mu najviše odgovara po stilu glazbe, pa u skladu s tim dostupan je Balkan&Turkey Pack ili Colors of Romania.
Citat:
- Mogućnost editiranja voice-ova bez računala
|
Moguće je editirati voices u klavijaturi.
Citat:
- Mogućnost loadiranja style-ova bez računala
|
Ova netočna tvrdnja otkriva tužnu istinu da se radi o apsolutnom nepoznavanju rukovanja Genosom. Ona je u stvari bila "okidač" da repliciram i na sve ostale izjave. U Genos se može pojedinačno pozivati jedan ili više Stylova preko USB sticka.
Citat:
- Makeup Tools sa brojnim opcijama - u Genos dostupno tek od skorašnjeg update-a, no i to samo za zamjenu tipki i komponenti drums-a
|
Potpuno netočno. Pored kombinacije elementa ili kako ih nazivaš "zamjena tipki", moguće je odraditi edit svakog elementa po
mnogim karakteristikama.
Citat:
- Panorama, volume, velocity, EQ, remapping, tune, pitch - za svaku tipku drums-a u style-u
|
Opet dezinformacija. Moja replika iznad i slika kao link otkriva da se i ovog puta radi o velikom neznanju i nepoznavanju rukovanja s Genosom.
Citat:
Nadam se kolega Landison da mi nećete zamjeriti na ovako opsežnom neslaganju, rad sam razgovarati uljudno i ne zamjerati se sa kolegama. Lijep pozdrav vam svima želim. 
|
Razmjena mišljenja, znanja i konstruktivna diskusija je preduvijet za napredak zajednice, a pri tom i svakog pojedinca koji želi nešto naučiti. U skladu s tim sam napisao činjenice s ciljem da cijenjeni forumaši dobiju relevantnu i istinitu informaciju. Vjerujem, @alejandro, da ni ti nemaš ništa protiv toga i da moj post nećeš shvatiti osobno.