Štovane kolege, zahvaljujem na odgovorima.
@Landison
Vi se štovani kolega duboko bazirate na novcima i smatrate da je nešto neuporedivo jer su cijene različite, no griješite uveravam vas i nemojte mi zamjeriti na tome.
Prenijeću vam još neke detalje kako biste uvidjeli gdje griješite a vezano za ono što Roland E-A7 ima a Genos koji je mnogo skuplji nema:
- Parametarski EQ za svaku tipku na drums-u
- Istovremeno editiranje više od jednog DSP efekata kako u style-u tako i u desnoj ruci bez isključivanja prethodnog
- Mogućnost mijenjanja velocity za svaki kanal u aranžmanu i još naprednije svaku tipku/drums komponentu
- Osjetno bolje DSP pojačala za gitare, distortion i overdrive
- Interno pojačavanje semplova za +6 ili +12 decibela koji omogućuju sempliranje bez jakog limitiranja ne bi li se dosjeglo isto pojačanje tvorničkih i custom voices, što rezultira boljom kvalitetom sempliranih boja i drums-a
- Mogućnost pravljenja skala i terci
- ROM napunjen sadržajima za mnoge krajeve svijeta, u ovom slučaju i Balkan music style-ovi i semplirani isntrumenti, harmonike, trube, frule, violine, bas gitare, drumsi, gajde i zurne, bouzouki i razne druge gitare, a sve to bez dodatnoga plaćanja pack-ova kao kod Yamahe Genos
- Mogućnost editiranja voice-ova bez računala
- Mogućnost loadiranja style-ova bez računala
- Makeup Tools sa brojnim opcijama - u Genos dostupno tek od skorašnjeg update-a, no i to samo za zamjenu tipki i komponenti drums-a
- Panorama, volume, velocity, EQ, remapping, tune, pitch - za svaku tipku drums-a u style-u
Kao što možete zamijetiti štovani kolega, ovo je samo deo šta sva može Roland E-A7 a ne može Yamaha Genos. Ja sam mogao sada navesti šta može Genos a da ne može E-A7 no to je već svima jasno, a uz to nije ni važno jer je cijena Genosa skoro tri puta viša.
No poenta mojega pisanja je to da ako je nekome samo jedna od ovih opcija potrebna, on je nema na Genosu i time cijela priča pada u vodu jer njemu ta klavijatura ne odgovara u potpunosti, što dovodi u pitanje i cijenu i "premium" segment i sve što ste bili ljubazni navesti.
Zato se ne slažem sa vama štovani kolega da se ne mogu porediti dva produkta koji služe istoj nameni, oba imaju tipke, oba imaju jevtinu plastičnu kutiju, oba zvuče veoma dobro, razlika je u pozicioniranju produkta na tržnici i periferijama kako pomenuh iznad.
A što se tiče toga da je Roland komparataivan tek Kad se loadiraju semplirani pack-ovi, pa štovani kolega upravo je u tome razlika u cijeni, Genos vam nudi sve sređeno i ušminkano i to također plaćate.
Kada u ove dvije klavijature ubacite semplirani drums i boje, počnete shvaćati koliko su one slične i koliko pružaju slično.
Nadam se kolega Landison da mi nećete zamjeriti na ovako opsežnom neslaganju, rad sam razgovarati uljudno i ne zamjerati se sa kolegama. Lijep pozdrav vam svima želim.