Videti jedan post
Star 18.09.2017, 17:34   #30
Tomy
Odomaćeni član

Tomy's Avatar

Registrovan/a dana: 05.06.2005
Mjesto: Cakovec
Downloads: 231
Uploads: 2
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 86 puta u 82 Postova
Instrumenti: Yamaha GENOS2, Motif XS6, Korg PA800, ROYAL STANDARD Silvana II, Boss VE-500...
Interesi: Klavijature, Software, Web, PC...
Tomy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Tomy pošalji poruku preko ICQ messengera Tomy pošalji poruku preko MSN messengera Tomy pošalji poruku preko Yahoo! messengera Tomy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od megane Pokaži Post
Da bi zaradio hrvatski minimalac mesečno? pa onda trebaš svirati 20 dana kao radnik, ali muzičar nije radnik, ali ipak na jednoj svadbi ne može se zaraditi minimalac po glavi, ako neko može, onda dobro , ali inače ne ide. Ova filozofija ne ide ni u švicarskoj. a kamo li na balkanu, mada je istina da balkanci više vole i više plaćaju muziku.
Razlika između radnika i muzičara je velika. Ne može se uspoređivati. Konobar kad dođe raditi dobije i radnu uniformu. A šta mi dobijemo???

Kad meni gazda kaže da njegov konobar košta toliko po satu, ja njemu kažem, nema problema. Daj i meni toliko, ali onda želim da me čekaju dvije klavijature u ukupnoj vrijednosti 6000€, odjeća, razglas, prateća oprema, natoči mi naučeni repertoar u glavu, dođi po mene ili mi plati još putne troškove pa ti dođem za istu satnicu kao konobar!
Tomy je offline   Reply With Quote