Videti jedan post
Star 17.09.2017, 12:54   #10
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.158
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.748 puta u 1.304 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ova tema je nastala kao "inspiracija" na par postova koje smo napisali na Genos show pa sam je započeo u tom kontekstu. Volio bih kada bi se ovdje usmjerili na pitanje koliko novaca uložiti u aranžer. Kod njih se najviše gubi na vrijednosti jer svako malo dolaze novi modeli, a i većina forumaša ih svira. To su razlozi da se ovdje više orjentiramo na tu vrstu instrumenata, a ne na sintheve ili ozvučenje.

@Alen P - Potpuno te razumijem i slažem se u tvom razmišljanju. Više sam puta i sam naglasio na forumu da treba raditi na sebi, da treba svirati, a instrument je samo sredstvo koje nam omogućava da to činimo.
@Tomy - Naravno da i repertoar određuje vrstu i klasu instrumenta, ali siguran sam da bi prijatelj rado stisnuo nekog Norda ili slično.

Momci, djelomično se slažem s vama ali bih malo dodao vlastitog razmišljanja. Ako na stvari gledamo iz drugog kuta, profesionalnog, onda treba težiti da i instrument bude u skladu s onim što radiš. Možda ne treba biti najnoviji top model ali svakako da je 10 godina stara sprava već dala svoje. Uostalom, ako "ona nije zaradila" za nešto novije i modernije onda je bolje da se niti ne ide svirati za pare. Sviraj doma punici i za svoj gušt, bolje i to nego kolegama spuštati cijenu. Ništa osobno, ovo je samo moje općenito razmišljanje.

Naravno da gosti koje zabavljamo nemaju pojima da li koristimo skupi ili jeftini instrument. Bilo bi i smiješno kupovati top model samo da bi se mogli pohvaliti drugima ili da bi ti se kolege divile. Novi i skupi instrument je prije svega stvar osobnog zadovoljstva. Ne razmišljam na način da li će mi se klavijatura isplatiti i kada ću je otplatiti. Možda je danas moj stav takav upravo iz "poštovanja" prema svim onim novcima koje sam u zadnjih 30 gdoina stavio u đep svirajući na aranžeru. Kako god, dobar sound na nastupu i feeling koji tada imam je za mene posebno zadovoljstvo. Netko voli brze motore, netko uživa u egzotičnim jelima, netko bi dao zadnju paru za malu Amazonku ... svatko ima svoj užitak.

Kad ste već kod Vocalista, jedan isječak, live svirka ...


Promijenjeno od casper (17.09.2017 u 13:04 sati)
casper je offline   Reply With Quote