Citat:
Originalno postovano od casper
Dovoljno je da je samo jedan element tvornički i cijela mapa je zaključana. Ti ne možeš vidjeti od kuda su elementi osim da se materijal postavi u Tyros4/3 i pregleda sadržaj. Ako si na taj način ustanovio da nema preset elemenata, onda ne bih znao zašto u YEMu stoji lokot.
Možda će @tyros2 imati informaciju više.
|
Ovo sto si naveo Casperu vazi za PSR: S970,S770,A-3000 ukoliko zelimo u njih da nalodamo setove sa interrnim udaraljkama od prijasnjih Tyros-a.
Tyros5 prima sve sa predhodnih Tyrosa ali ukoliko je npr drum set napravljen od internih udaraljki,,one ce naravno sve raditi kako treba ali necemo moci vidjeti o kojoj se udaraljki radi (Yamahina posla).
Ovo o cemu kolega Palas govori je jednostavno zakljucan drum(Susretao sam se I ja sa takvim stvarima) .Kako je zakljucan nisam do sada odgonetnuo ali mi govori da su se na neki nacin customi na T4 mogli zastiti.Mozda se I varam u ovome.
Druga opcija zasto je zakljucan moze biti da je konvertovan na samom pocetku kada je T5 tek izasao I kada je bilo problema sa konvertovanjem/ubacivanjem setova sa T3 I T4.Kao sto je poznato Yamaha je to rijesila tek nakon godinu dana updateom YEM-a I novim OS-om za T5 pa mozda nebi bilo lose ukoliko je moguce probati sad konvertovati opet.
Uglavnom ovo je jos uvjek Enigma I za mene.
Pozdrav