Videti jedan post
Star 26.06.2017, 09:25   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Stiže Tyros 6 i Tyros ORIENTAL?

Boja je potpuno nebitna ali ova cijena bi i meni odgovarala. :-)

Dobro je primjmetio tyros2, a vezano uz STS vs. OTS. Dodatno ću pojasniti kako funkcionira OTS i nadam se da će mimiki shvatiti kako je ovu mogućnost loše svladao i koristio na potpuno pogrešan način.
One Touch Setting (OTS) je isključivo vezan uz strukturu Styla. OTS kao sastavni dio styla u sebe pohranjuje 4 različite kombinacije zvukova za desnu ruku. Svaka kombinacija pamti SVE parametre koji su vezani za pojedini PART SELECT (RIGHT1, RIGHT2, RIGHT4, LEFT). Isto tako pamti i njihov status, tj. da li su uključeni (aktivni) ili ne. Tako će za svaki sound u part select upamtiti volumen, panoramu, EQ, filter, DSP efect, status za Harmony, mono, variation. Ne pamti SUSTAIN kontrolu i tako je logično. Sustain se kontrolira nožnom pedalom, a ne uključujemo je ručno.
Dakle, kada pozovemo Style imamo na raspolaganju 4 OTS. Pozivanjem Styla automatski ne aktiviramo OTS (osim ako nije uključen OTS LINK funkcija) ali možemo birati neki od 4 ponuđena. Matematički gledano, uz jedan Style nam se nudi 16 različitih soundova sa svim parametrima koje smo predhodno dodjelili.
I sve ovo nema nikakve veze s registracijama. Direktno pozivanje Stylova i njima pridruženih OTS-ova je neovisna radnja koju koristimo samostalno. Kao što sam već opisao u postu od jučer, upravo takvim pristupom ja izvodim većinu univerzalnog repertoara. Kada znamo da je kod Yamahe moguće kreirati nebrojeno vlastiti ritmova i kada svakome od njih možemo dodjeliti novi setup OTS-a, jasno je da samo ovakvim načinom možemo raditi bez ikakvih problema cjelokupnu svirku. Primjer, jedan te isti estam nazovemo imenom pjesme i dodamo mu željeni OTS. Dakle, imamo 30 identičnih ritmova ali drugačijeg naziva i s drugačijim OTS-om.

Da ponovim još jednom, registracije, a niti opcija freeze nemaju nikakve veze s OTSom.

Sent from my iPad using Tapatalk

Promijenjeno od casper (26.06.2017 u 09:28 sati)
casper je offline   Reply With Quote