kreso koliko sam ja razumeo ti si pokusavao kabal midi to usb sa tim kablom neces moci prebacivati boje i ritmove na korga i sam imam taj kabal njega mozes koristiti samo zasnimanje midija na comp taj kabal su stavili na trziste jer mnoge zvucne kartice nemaju 15 pinski konektor za yojstik na koji je bio vezan sint to je bila stara verzija midi kabla na jednoj strani 15 pin konektor a na drugoj midi in i midi out sa imas taj novi kabal na jednoj strani je usb a na drugoj midi in midi out i midi true i na kablu dodje mala kutijica elektronike koja pretvara midi signal u prepoznatljiv usbsignal sa tim kablom je jedino jednostavnija instalacija sviju muzickih programa jer je lako odrediti port samo stavis u setup midi in je usb in a midi out je usb out i odma sve radi a za prebacivanje boja i ritmova je potreban usb interface to jeusb karta koja se ugradi u sint na to mesto gde ti stoji video interface ali ces ga morati verovatno izbaciti jer nema mesta da na tom mestu stoje i video i usba ko ima usb interface cim skopcas klaviaturu na kompu ti odma napravi jos jedan hard disk to je od sinta i na njega slobodno preko kompa skidas ili stavljas sta hoces ,,,fico
|