Ovo sa prstoredom me podsetilo na raspravu o tome da li je dobro da automobil ima klimu, ili ne! Pa oni koji voze auto bez klime pronalaze raznorazne razloge zasto je klima stetna za auto. Kazu: kad je ukljucena klima, auto gubi na snazi (izgubi neki konj, mozda i dva) jer sistem za klimu ima kompresor kojeg treba motor automobila da okrece, sto opterecuje motor, i gubi se snaga! Onda kazu takodje: nije zdravo voziti se u automobilu sa klimom, jer kad je napolju 40 stepena a u kolima 20, moze da se dozivi temperaturni shok kad izadjes iz automobila, zbog nagle promene temperature. A i pored toga, auto sa klimom je skuplji, bolji, moderniji i mocniji!
Isto tako i za prstored. Oni kojima je tesko da "udaraju" trilere cetvrtim i petim prstom, pronalaze primere i razloge kako i to moze da bude dobro. A moze da zvuci dobro, ne kazem da ne moze. Ali kao sto rekoste vec, covek ima pet prsta na ruci, i zasto da ne iskoristimo sve sto nam je dao Bog, i da nam peti prst sluzi za jos ponesto osim za cackanje nosa. Uostalom, u svim muzickim skolama se uci raspored sa pet prsta, sto je dokaz da je to dobro i pravilno.
Ja spadam u onu grupu ljudi koji voze auto sa klimom, i tvrdim da su bolja auta sa klimom! Takodje, spadam i u onu grupu ljudi koji sviraju sa svih pet prsta, i zato sam ubedjen da je to najbolji raspored, i da je sto puta bolji od troprstog rasporeda.
Ne znam zasto sam vam sve ovo ispricao, ali u svakom slucaju ne moze da skodi