Mislim da je realno očekivati da se u novi model ugrade poboljšanja koja su uvedena u 670/770/970/A3000 modele.
Kao što kaže @tyros2, obavezno dodati Drum edit i Mono legato. Ali isto tako i potove za LIVE CONTROL, to je odlična stvar. Pogotovo zato jer im se mogu dodijeliti razne funkcije i time prilagoditi klavijaturu vlastitim potrebama.
Razdvajanje skali na R1, R2, R3 bi trajno riješilo "problem" terci ali sumnjam da će Yamaha tim na to obraćati pažnju.
Ekran osjetljiv na dodir nije uopće presudan i ako ga ugrade, nadam se da neće bitno utjecati na cijenu instrumenta.
Držim da bi ugradnja bilo kakvih složenijih editora za Style bila potpuno nepotrebna. Tko želi ozbiljnije pristupiti ovom segmentu, neka zagrije stolicu i nauči baratati trenutno dostupnim alatima. Rad na računalu je brz, komforan i neuporedivo lakši. Oni koji tvrde suprotno nisu u pravu i izgleda da ovime pokušavaju naći dobar alibi kako bi opravdali svoje neznanje.
Meni Yamahina koncepcija potpuno odgovara za nastup, sve je pod rukom i preglednost je odlična. Ipak, postoji par sitnica koje bi mogle dodatno olakšati rukovanje, a vjerujem da ih ne bi bilo problem ugraditi. Malo sam se "zaigrao" u Photoshopu i nacrtao kako bi izgledao Tyros6.
Na prvi pogled je to isto kao Tyros5 ali ...
Kao što rekoh, dva LIVE CONTROLER-a koji se nalaze odmah ispod Master volumena. Dodao bih još barem jedan prolagodljivi potenciometar, kamo sreće da ih ima i više. Kada govorimo o registracijama, imam kreativni "casperovski" prijedlog. Ako bi postavili tri reda kao što je prikazano na slici, imali bismo istovremeno "pod rukom" 24 registracije. Na ekranu (J) bi se pokazivalo ime srednjeg reda, a redovi iznad i ispod su BANKE koje se nalaze odmah uz. Ovime bi olakšali biranje i poboljšali preglednost. Naravno, taster DIRECT ACESS bi funkcionirao na sva tri reda.
Mislim da ne bi bilo komplicirano ugraditi i dva FREEZA tastera. Na taj način bi još lakše mogli baratati ovom korisnom mogućnosti. Recimo, na jednom zablokiramo TEMPO, dok na drugom zablokiramo sve osim sounda. Time smo osigurali da registracije mogu poslužiti na uobičajen način, a ako aktiviramo oba tastera služe nam samo za biranje soundova.
Svašta mi još pada na pamet ali bih za kraj želio naglasiti samo dvije stvari kojima bih se stvarno veselio, Phantom power na mic ulazu i balansirani outputi.