Ljudi jedno pitanje za kupovinu u inostranstvu...Trenutno su u Nemackom thomanu na popustu kutije JBL SRX 815p, i to ne mali popust, od 1800 na 1370 evra, sto je poprilicno, narocito za ovakve kutije...Ja i bend zainteresovani, s obizorm na popust od 1000 evra na dve kutije...Kod nas u Srbiji su jos uvek oko 1880 evra komad...Dakle cena je ok...Ono sto me zanima je koja bi procedura u stvari bila za povracaj poreza iz thomana iliti tax free? ovo pitam jer za taxx free koliko znam, morao bih biti tamo negde u inostranstvu i u prodavnici u kojoj kupim neku robu,domah na licu mesta dobijem popunjen tax free list..A problem je u tome sto je thoman, koliko ja znam u stvari virtuelna prodavnica, koja narucenu robu preko neta, trebuje iz nekog lokalnog magacina i dostavlja je pravo na kucnu adresu..znaci nemaju prodavnicu u koju mozes otici

Pa pitanje sad kako ja da dobijem taxx free dokument od thomana, ako vec ne mogu da odem direktno kod njih u prodavniu i kupim robu, u mom slucaju kutije? hvala