Videti jedan post
Star 20.10.2016, 19:14   #41
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Nisam ni ja pristalica midija ni bilo što slično tome. Ali vremena su se promijenila. Nekad si s grčkim ritmom mogao svirati od Ksimerona, Drugi joj raspliče, Oprosti mi... ma 90% pjesama. Sad bih gotovo za svaku drugu pjesmu morao praviti drugi ritam da bude otprilike onako kako mora biti. Sorry, za tu lovu, malo morgen. Nadalje, govorim o pjesmuljcima koji traju kratko vrijeme, s ciljem da što više vježbamo sviranje manje programiranje. Pjesme su takve da će začas postojati šest varijacija jer četiri više neće biti dovoljne.
Ja znam svirati, nisam stari propali bubnjar ili gitarista da se šverca midijima, svaku pjesmu u repertuaru mogu odsvirati pijanistički s sustain pedalom ako je potrebno. Kod nas nema baš prakse da ti netko uzima mikrofon. A ako bi i uzimao opet sigurno ne bi uzimao na 'pjesmuljke' nego na narodnjake koje nas ipak većina svira uživo radi mixeva.

Dakle, tema je monotonija arrangera. Predložio sam: uživo, uživo s 'osakaćenim' midijem. Tko te hoće kritizirat, kritizirat će te u oba slučaja i reći: daj mali, pusti onu...!
I kao treće: 'unpljugd'. A, tu će IPAK skinuti kapu.
Alen P je offline   Reply With Quote