Videti jedan post
Star 05.09.2016, 23:34   #2
perobp
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 11.09.2012
Mjesto: Crna Gora, Bijelo Polje
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg pa 80, korg pa 1x, Tyros2, Roland E-A7, Korg pa2x
perobp ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Postovani kolega, apsolutno postujem misljenje, ali se prosto ne mogu sloziti, sa nekim stvarima, koje otprilike zavise individualno, ali mislim da opet vecina ovako razmislja. Ono sta ste u pravu, je tezina, i sto je mene jako lomilo pri kupovini pa2x, obzirom da sam radim. Dva ekrana, za mene nisu nikakva prednost, bas suprotno. Ne mozete imati isti pregled, na dva ekrana i na jedan, veci duplo nego ova dva zajedno. Jednim pogledom imate potpun pregled, dok ovamo oci setaju, sa jednog na drugog. To mi stvarno nije bilo jasno, sta im je htjelo. Sama izrada, za mene je vise nego minijaturna, raspored je koncipiran solidno, eto sa tim se slazem, ali prosto, dugmad su presitna, za nas koji pored klavijature, moramo da vodimo racuna o jos nizu drugih stvari, moramo da vodimo racuna hocemo li tacno naciljati dugme. Kad vec govorimo o cijeni, 1200e, za taj novac ce se jedva naci pa2x, to dovoljno govori. O kvalitetu izrade da ne pricamo, tezina jeste na rolandovoj strani. Da T2 zvuci "sinteticki", vjerujte vi ste od rijetkih, od kojeg sam "cuo" da ima takav utisak, ocigledno imamo drugo "uho". Eto sve na stranu, vezanu za izradu, preglednost, dirke (kije su katastrofa na e-a7), softverske prednosti i mane, trebali bi samo samo malo da se pozabavimo unutrasnjosti, sto je na kraju presudno. Ponavljam, ne mogu reci da Roland izbacuje los sound, daleko od toga. Ali u fabrickim ritmovima nisam nasao jedan ritam da mi se svidja, ne znam za one koji sviraju slagere, valcere, itd. Rock sekcija, haos losa, balade, mozda 1,2 da valja, ostalo ... Sta ce meni ritmovi i boje Indije, Pakistana, Gvatemale, sacuvaj Boze. Strasno me podsjetilo na koncept ritmova nekog psr Yamahinog. Stvarno ima Balkan banku sa par osnovnih ritmova: begin, 7/8, dvojka itd. Sa kojima licno, nisam narocito odusevljen. A znate li da sa fabrickim ritmovima T2 mozete da odsvirate pop-rock svirku, kakvu hocete i s ponosom bilo koga da pogledate u oci. Ima li potrebe da pricamo o dostupnom materijalu? Tamo neki momak (da ga ne imenujem), prodaje dio seta sa par ritmova, (momku svaka cast) 150e, koji stvarno zvuce extra, bar na snimku. Pa sta mislite, da su ljudi dali 1200e za njihov aranzer zato sto su imali para za 4x, pa im je sad svejedno da li ce dati 50 ili 150. Ni da je korg 17x! Nemojte da govorite o prednostima pa2x kao manama. Vocoder ni ja ne koristim, a sta cemo sa onima koji ga koriste, visak ulaza, ne postoji. Mnogi ih odavde itekako koriste, skoro svaki. Da ne nabrajam dalje, prsti zaboljese. pozdrav kolegaa🙋
perobp je offline   Reply With Quote