Odlično, bitno je da si riješio problem.
Nisam uzalud stavio ovaj mali sample za test. Meni se na osnovu tvog pisanja cijelo vrijeme činilo da nešto pogrešno pokušavaš upisati u klavijaturu i da zbog toga ne ide. Pa sam ponudio ovu kabinu koja je "testirana" i mora "proći". Makar da se upiše u USER klavijature.
Nelogično je bilo to što ti klavijatura prepoznaje HD, prepoznaje RAM (nakon onog čišćenja), a upisivanje i pojedinačnog sampla ne prolazi.
Ono što treba imati na umu za sve one koji naiđu na temu ili budu imali isti problem. Library se može kreirati jedino na Tyrosu i on sačinjava onaj sample materijal koji smo u CUSTOM-u označili prilikom izrade. Možemo birati pojedinačni CUSTOM u VOICES/DRUM ili odabirom ALL opcije automatski selekcionirati sav sadržaj CUSTOM-a. Prilikom kreiranja, Library se pohranjuje na HD klavijature ili na USB stick. On je po strukturi podataka jedna uobičajena mapa (folder) koja sadrži sve ounačene samplove ali i jednu datoteku s ekstenzijom TVI. (slika) Ovaj TVI je mala datoteka (5-10 kb) u kojoj se samo nalaze informacije o sadržaju Librarya, tj. o nazivu sampla i njegovom mjestu u CUSTOM-u. Kada Library upisujemo u klavijaturu, pozivamo TVI datoteku i postupak kreće. Da bi se on uspješno završio mora biti ispunjen preduvijet, a to je da u istom mapi s TVI moraju baš svi samplovi tog Librarya. Ako nedostaje samo jedan ili je izmjenjeno samo jedno ime, postupak se ne može završiti.
Prebacio sam ove postove u novu temu jer je ona o "Tyros3 - Razna pitanja" vremenom postala veoma zatrpana.
Promijenjeno od casper (06.08.2016 u 08:09 sati)
Razlog: dopuna nekih detalja
|