Nije problem za editovanje na pc-u, to mi čak i više odgovara nego na klavijaturi.
A nema ni potrebe da se prepucava, koliko god želi neko pomoći, više će mi odmoći ako iznese samo onako neku informaciju, a da nije provjerio ili tačna.
Jedno je reći mišljenje da li je bolji Audi ili BMW a drugo da Audi ili BMW nemaju petu brzinu! (da se razumijemo)
Svirao sam dugo godina Pa seriju, i par Roland aranžera, ali jednostavno niz tih godina uvijek me vuklo da kupim sebi Tyrosa, a eto sada bi mogao T3 ili PSR S770. Sviđa mi se taj sound Yamahe, ali se bojim samo da neće biti kao što mi je bilo sa GW8, EXR, da sam na Rolandu tražio da zvuči kao Korg narodnjački, a Roland mi je po fabrici uvijek bolje izlazio za zabavnu muziku nego Korg, dok Korg ima taj live i narodnjački feeling (ne pričam da se ne može uštimati za zabavnjake, daleko od toga), nego jednostavno takav materijal ima na svakom ćošku da vuče na tu stranu više.
Ali kako stvari stoje PSR S770 80% a Roland EA7 20% da će biti izbor, od T3 polovnog sam odustao.
Tipka mi je bitna, ali nije presudna. A vjerujte da kada sam prije mjesec dana prvi put pipnuo tipku S770, nisam je ni upalio, gledao sam druge modele, jer mi djelovala jeftina, ali sada zadnji put kada sam je isprobao (zahvaljujući vašim sugestijama, vidio sam tek koliko je ozbiljna mašina i da se brzo navikne na tipke).
Imao sam priliku da isprobam i Pa4x taj dan, ali opet je to druga liga i nešto za šta mi se ne daje 3500e, a ne opravdava tu cijenu u odnosu na psr s770.
Tako da, nije u pitanju da li je Pa3x, T4 ili ... bolji od PSR s770, nego je samo pitanje, da li je odnos kvaliteta i cijene to najbolje (kao što je po meni do skora bio Pa600 u tom rangu).
Btw. Da li ima neko demo JV set-a koji se nalazi ovdje na download?
Da li približno ovim zvuči?
https://www.youtube.com/watch?v=M4hCPfhryUI