Videti jedan post
Star 25.05.2016, 02:34   #5
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Bas od 49kg nije bas za jednog covjeka ........ja kad bi radio sam nebi ga uzeo sigurno.

Dalje........puno kosta nov kv2 ex sistem........i mislim da ne vrijedi tolike pare........ali ovaj sistem je kupljen koristen.........ali bukvalno kao nov......sa navlakama........po cijeni 4000€ moze se reci da je ok..........jer nemas puno izbora ako vec ides danas u njemacku na svirku a sutra u italiju a prekosutra u austriju...........ili si osudjen da radis na nekakve stare behringere sa mijenjanm driverima pola ih i ne radi..........ili da placas svaku svirku gore iznajmljivanje lokalno..........gdje ti naplate 100€ za dvije stare bezvezne pasivne kutije..........a da ne pricamo ako ti treba ozbiljan razglas od par kw.

Ovo ipak mozes da povezes..........i da odradis veci dio svirki bez iceg drugo........a da ne moras traziti kombi transporter da ti voza opremu.........ili ako vec ima razglas onda bar imas savrsen monitoring .

Sledece..........sto se tice broja ljudi nikad nije isto..........znali smo odradit svirku od 400 ljudi da bude super.........a znali smo odradit 200 ljudi ali jedva.

Ako se poklopi npr da su gosti normalni tipa svadba........ako sala nije preniska da se zvuk tesko probija prema naprijed..........ako sala nije previsoka.........ako sala nije kao lavirint jer imas samo dva satelita.......sve kad bi se poklopilo vjerovatno bi se moglo odraditi 500 ljudi.......ali to ce se rijetko poklopiti.

Ja dok sam radio sa bendom ovaj kv2 nama nebi mogao pokrit mislim preko 100 ljudi..........ovdje u BiH su takve svirke bile da nikad nismo imali manje od 5kw kvalitetnog razglasa.......bez par 18" nebi ni pokusali.........to su klubovi gdje su najcesce vec instalirani razglasi tipa dynacord xa i slicno.......cak cesto se donese jos na to.

Pa je totalno nezahvalno pricat o broju ljudi........jer toliko toga se razlikuje........gdje sviras....kome.....na sta su navikli itd itd

Sto se tice spajanja iz aux...........ja kad dodjem na svirku i bude mi sumnjivo hoce li moc bit dovoljno razglasa.......ja iz mastera spajam satelite.........iz aux bas.......i to na aux posaljem samo kick i bas gitaru iz aranzera..........tako najbolje iskoristim taj jedan bas koji imamo.........mozes ti odsjec vokalu sve ispod 80-100hz.......ali bas mislim svira do 125hz........tako da bi glas opet ulazio u bas i mislim da tako mozda malo teze izbacuje sve sto treba.

Kad u bas ulaze samo kick i bas gitara..........onda se ti zvucnici ne krecu toliko brzo........i bar ja imam osjecaj da lakse i jasnije izbacuju one duboke freqv.

A posto su u njemu zvucnici 12" koji ne mogu da idu duboko kao 18-ke na koje smo navikli............onda na eq auxa malo naglasim one dublje freq koje mogu lijepo da izadju a ostale odsijecem koje svakako i ne cujemo a koje bi vjerovatno opterecavale ga.

U mom slucaju to izadje skroz lijepo........da li negdje grijesim ne znam..........ali meni ovako odradjuje posao i jako smo zadovoljni.......kv2 zvuci nama lijepo........i ima ga svuda lijepo..........nije kao d lite dok smo ga nosili.......d lite sa se samo cuo 2m daleko......poslije toga tuga

Zakljucak......kv2 je zahvalan u nasem slucaju.......nemas puno mjesta a ni radne snage ko ce tovarit sve to.......sve stane u gepek......a odradjuje fino posla........zvuci lijepo.........slabo cujem da se kome sta kvarilo na tome.........ali ako pored vas dodje neko sa dvije dobre 18-ice nece vas biti nigdje ..........protiv fizike se ipak ne moze
ella 85 je offline   Reply With Quote