Ako imas snimak magnetne rezonance trazi uput za VMA u Beogradu za neuro hirurga.Tu ces dobiti pravu informaciju da li ti je potrebna operacija ili ne.Nemoj slusati fizijatre i tamo neke neurologe koji nemaju iskustva.Svaka operacija snosi i jednu vrstu rizika ali posluzi se logikom.Ako imas bolove onda je nemoguce da radis bilo kakve vezbe da bi resio taj problem.Na VMA klinici je to rutinska operacija,rez nije veliki tako da je brzina oporavka mnogo brza nego na bilo kojoj klinici.....Ovo ti ne pricam napamet vec iz iskustva moje supruge koja je operisana na VMA.Operisana je recimo danas i sutradan je neurhirurg podigao iz kreveta na noge.Posle tri dana je izasla iz bolnice.Bila je posle toga tri nedelje u banji Selters u Mladenovcu na rehabilitaciji gde je radila sve potrebne vezbe.Naravno sa vezbama treba nastaviti i posle rehabilitacije da bi misici koji drze kicmeni stub bili sto bolji.Sada ima probleme kada je neka promena vremena ali je to sve sasvim podnosljivo u odnosu na bolove koje je imala dok joj je bio ukljesten nerv.
Imao bih jos mnogo toga da pisem o ovom problemu ali ovo je ukrako ono sto ti ja toplo preporucuje.
Znam neke ljude koji su to isto operisali na Banjici u ortopedskoj klinici ali njihov oporavak je trajao mnogo duze i znam da i dan danas imaju mnogo vise problema nego moja supruga.
Nadam se da neces morati na operaciju ali ako je to jedino resenje onda to u radi sto pre,nemoj sebe da mucis sa tim nesnosnim bolovima ako vec mora da se operise.
Pozdrav
Promijenjeno od nesaband (13.05.2016 u 12:00 sati)
|