Sve funkcije iz Voice editora imaš i u YEM-u. Jedino je sučelje drugačije.
Ne trebaš vaditi CASM iz Styla, dovoljno je koristiti MixMaster kao "most" u prelazak do Sonara. Kod Tyros2 ova radnja izdvajanja CASM-a nije imala štetne posljedice na strukturu styla ali kad kupiš novi istrument, takav postupak bi trebao izbjegavati. Struktura Styla koju koriste novije klavijature (SFF2) je nešto složenija i u takvoj konverziji se gube podaci.
O tome ima dosta u temi o
Stylovima, pa ako te nešto interesira, pitaj tamo.
Mislim da nisi dobro shvatio moju metaforu o "krečenju dnevne sobe". Htio sam reči, nema nikakvog smisla prilagođavati jedan ili više elemenata bubnja preko Voice editora (ili YEM-a) da bi ga prilagodili jednom Stylu. Što se onda događa s tim elementima na nekom drugom Stylu gdje su oni odsvirani drugačije i u "okruženju" drugih instrumenata? Naravno da ne mogu uvijek dobro sjesti u aražman.
Zato je logično i pravilno podešavati taj element unutar samoga Styla. Uostalom to i radi ovaj alat koji su dodali u PSR770/970. U samom headeru Styla ostaju (sysex) podaci koji su promjenili sound elementa na koji djelujemo. Tako prilagođavamo svaki Style pojedinačno da dobro zvuči s jednim te istim drumom. Tako je i logično, imamo više vaza i vadimo iz ormara onu koja odgovara vrsti cvijeća koju smo kupili ženici.