Alene, mogu razumjeti tvoju ljutnju jer ti je klavijatura neispravna. Ali ne shvaćam zašto na osnovu svog iskustva generaliziraš problem.
Tvoj Tyros3 je star 8 godina, više puta je otvaran i popravljan, a i pitanje u kakvom je režimu radio prije nego si ga ti kupio. Nema nikakvog smisla na osnovu toga vući paralelu i donositi zaključak da Tyrosi imaju problem s brumom. Pratim forume raznih vrsta i jezika, i koliko znam, prijavljen je samo jedan Tyros5 koji ima problem s brumom. Riješen je od strane Yamahe veoma brzo.
Znaš, to me podsjeća na priču koja se svojevremeno širila forumima "na našem govornom području" kako kod Tyrosa odlazi ekran i da je mnogo modela s tim problemom. Na kraju se ispostavilo da se radi o jednoj te istoj klavijaturi koja se konstantno preprodaje. Zbog neispravnosti je u startu imala nisku cijenu, a mešetari pomislili da mogu zaraditi koju kunu. Promjenila je 5 vlasnika u godinu dana ...
Nemoj me krivo shvatiti, ne branim Yamahu kao što mi neki ovdje pripisuju. Nemam apsolutne veze s prodajom i distribucijom tog brenda. Rijetki članovi s ovog foruma koji znaju moj stvarni identitet, mogu ti to i potvrditi. Međutim, imam potrebu reagirati kada se iznose činjenice koje ne stoje.
|