Hvala svima na korisnim savjetima. Evo da podijelim s vama daljnja iskustva vezana uz zujanje: Uočavao sam da 'ferciraju' neki elementi u napajanju u Tyrosu. Uzeo sam stetoskop i pomoću njega identificirao elemente koji 'cvrče'. Greitz, kondenzator-i jedan od 100 mfarada koji je imao fleku. Dakle, najveći elektrolitski izgleda da je bio malo načet. Sve promijenio, oni više nisu cvrčali ali tada se cvrčanje preselilo na dva blok kondenzatora koji su cvrčali i nakon zamjene. Odustao sam jer je stvar prekompleksna s tim peglanjem napona.
Nadalje, kolega ima također Tyros i psr770. I njegov Tyros također cvrči. A psr770 NE!!!!!!!!!!!!

Dakle sve postavke, sve isto isto, i psr šuti ko zaliven. Da, on ima eksterni adapter i to je to. Ne čudi me 'cvrčanje' na Tyrosu 4 od kolege koji je postavio post jer i četvorka ima isto, potpuno isto napajanje. Napajanje je VRLO fino izvedeno, i očito je dovoljno da malo napon nije u potpunosti speglan i eto gluposti. Za gažu, vježbu, nije problem, ali zaboravite neko studijsko snimanje.
Dakle, po mojem postoje dva rješenja: za zagrižene ili dobar popravak ili
zamjena napajanja.
Ili da se brum smanji što je više moguće: pojačati out signal što je više moguće na Tyrosu. Jer brum nije vezan uz zvučni signal jer bruji i kad je klavijatura ugašena (kolega već spomenuo slučaj). Dakle, dignuti EQ, Kompresor, i master na 3 sata. Dakle, izbalansirati signal na način da uz što manje gaina (itd) dobijete što veću snagu pomoću izlaznog Tyrosovog signala. Nadam se da razumijete.
Očito je u pitanju zub vremena koji nagriza napajanje a reflektira se kroz razglas. Ja sam klavijaturu kupio kao novu, nije izašla iz sobe ali može biti da je ta soba bila neki studio i da je klavijatura radila tamo na sate i sate.
Nadalje, nije to slučaj samo s Tyrosima, isti ili sličan problem imaju s Motifima, itd... Malo proguglajte, ima brdo, brdo, slučaja s istim ili sličnim problemima. Kupovali ljudi koje kakve korektore napona, ups, eliminirali uzemljenje, ovako, onako i ništa. Isti slučaji se dešavaju i na napajanjima na računalima, od onih jeftnijih pa do vrlo skupih.
Eto ispričavam se na podužem postu, rado bih da se u slučaj uključe i elektroničari, oni bolje poznaju materiju.