Sto me hoce, al me hoce. Bas me hoce.
Danas, kad sam exportovao sadrzaj iz YEM-a i ubacio pack u klavijaturu, desila mi se najblaze receno - katastrofa. I da se odmah ogradim od ''ljudskog faktora'', posto je sve isto kao i juce, kad je sve radilo.
U Tyrosu imam ukupno 12 packova. U nekima od njih su ''farbe'', u nekima drum setovi, negdje kombinovano, zavisi. Koristim aktivno 55 farbi, koje su u packovima, a kratice za njih su mi u jednom folderu na HDD-u, gdje su iznivelisane, sa dodijeljenim efektima, itd - znaci neke su iz packova, neke fabricke. Do danas, sve je funkcionisalo dobro. Medjutim, nakon danasnjeg importa cpi fajla, moj Tyros je dozivio totalnu amneziju. Kad sam upalio klavijaturu, i pritisnuo registraciju, umjesto mojih farbi docekale su me samo linije. Nijedan ritam ne radi kako treba, osim fabrickih. Dobro rade samo farbe iz tri packa, i fabricke. Ostalo - nista. Pravljeni ritmovi sviraju neke lijeve setove bubnja, umjesto glavnog stringsa na desnoj strani mi svira bubanj?! i tome slicno. Da napomenem - svi packovi su TU u klavijaturi, nema nijedan neucitan. Tyros je samo iz nekog razloga ''zaboravio'' put do njih, njihov raspored ili sta vec. Posto imam sacuvane PPF fajlove, probao sam reinstalirati YEM, i ponovo ubaciti packove, medjutim bez rezultata, nakon importa CPI fajla Tyros i dalje nema pojma gdje se sta nalazi (osim u tri packa od 12). Imam svirku za par sati, i ne mogu nositi klavijaturu. 10-tak glavnih farbi bih i mogao nastimati, ali ritmove koje ima preko stotinu ne mogu ni za 15 dana rada. Ima li neko ideju zasto se ovo desilo? Svi savjeti su dobrodosli, a ceka se i ''dobri duh'' Casper.
|