Videti jedan post
Star 29.02.2016, 18:27   #7
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja sam ubeđen da svaki Rolandov aranžer može da izađe jako dobro na razglas, jednostavno tako ih prave još od ranije i po tome je Roland i poznat.
Još dok sam imao E96 i VA7 to je gruvalo kako treba.

Sa serijom BK (5 i 9) se nisu proslavili kod nas i nema ih puno, što ne znači da i ti modeli ne izlaze dobro. Mislim da su ih samo iskomplikovali oko setovanja, pa ih korisnici ne iskorišćavaju kako bi trebalo. Da ih ima više prodatih, mislim da bi se i tu do sada došlo do pravih rešenja i da bi se dobio pravi zvuk.

Evo, za ovo kratko vreme, broj prodatih komada E-A7 kod nas već ima više od svih prodatih modela zajedno iz BK serije u zadnjih par godina. Otuda i više pisanja o njemu, a i više dobrih rešenja oko zvuka.

Operativni sistem i kod EA i kod BK je jako sličan, baza boja i ritmova takođe, a ipak se čini nekima da EA7 izlazi bolje.
Možda je to i zato što EA7 po defaultu ima drugačiju fabričku postavku kada se uključi, dok BK treba ipak malo doterati, jer po defaultu nije baš izbalansiran.
Zbog toga ljudi koji nisu navikli i ne vole puno da čačkaju po Globalu, Master efektima, EQ-u ima i MFX-ovima (koriste klavijaturu OUT of THE BOX) imaju utisak da EA7 mnogo bolje zvuči i izlazi na razglas od svih drugih modela.