Ja sam ubeđen da svaki Rolandov aranžer može da izađe jako dobro na razglas, jednostavno tako ih prave još od ranije i po tome je Roland i poznat.
Još dok sam imao E96 i VA7 to je gruvalo kako treba.
Sa serijom BK (5 i 9) se nisu proslavili kod nas i nema ih puno, što ne znači da i ti modeli ne izlaze dobro. Mislim da su ih samo iskomplikovali oko setovanja, pa ih korisnici ne iskorišćavaju kako bi trebalo. Da ih ima više prodatih, mislim da bi se i tu do sada došlo do pravih rešenja i da bi se dobio pravi zvuk.
Evo, za ovo kratko vreme, broj prodatih komada E-A7 kod nas već ima više od svih prodatih modela zajedno iz BK serije u zadnjih par godina. Otuda i više pisanja o njemu, a i više dobrih rešenja oko zvuka.
Operativni sistem i kod EA i kod BK je jako sličan, baza boja i ritmova takođe, a ipak se čini nekima da EA7 izlazi bolje.
Možda je to i zato što EA7 po defaultu ima drugačiju fabričku postavku kada se uključi, dok BK treba ipak malo doterati, jer po defaultu nije baš izbalansiran.
Zbog toga ljudi koji nisu navikli i ne vole puno da čačkaju po Globalu, Master efektima, EQ-u ima i MFX-ovima (koriste klavijaturu OUT of THE BOX) imaju utisak da EA7 mnogo bolje zvuči i izlazi na razglas od svih drugih modela.