Videti jedan post
Star 19.02.2016, 19:16   #483
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nema tenzija Casper, sve 5. Kolegi @Milan$ sam spomenuo samo jednu od stvari, a kada se zadje malo dublje u povrsinu, naidje se na jos cinjenica koje su za mnoge korisnike koji vole rad na samoj klavijaturi, nista drugo osim kocnica.
1. CASM editor u Tyrosu ne postoji. Dakle CV1, CV2, zaboraviti. Samo na racunaru.
2. Drugaciji tempo po varijacijama, samo na racunaru.
3. Drugacije metricke mjere po varijacijama, samo na racunaru.
4. Prelazi 2/4 ako su varijacije 4/4 - samo na racunaru.
5. Generalno detaljan rad sa style-om, na racunaru.
6. Svi interni ritmovi su zakljucani, editing moguc samo na percussion i drum traci. Ako zelis sve otvoreno, opet racunar.

Sto se mene tice, a kao vlasnika istog, to je za aranzer te klase velika glupost. 6 stavki mogu provariti. YEM u zadnje vrijeme nikako. Posljednje sto nekome treba je sjediti u sobi u tri sata poslije ponoci, poslije svirke, cekajuci da se nesto ucita, tamo negdje do 4. Mnogo mi se puta desavalo da mi se nesto u ritam sekciji ne dopadne. Osim nivelacije traka, bez racunara sam sasvim nemocan. Notorna glupost, koja vremenom (ponavljam, vremenom) postane jako iritantna. U situaciji kada smo na nastupu, nijedan softver ne pomaze.
Sky Net je offline   Reply With Quote